ДНС черупа и радикале, њихова посланица промијенила стран(к)у

Након избора у којима су им два мања коалициона партнера однијела три посланичка мјеста, ДНС се одлучио на освету.

уторак, 29 марта, 2016 / 07:40

Прво је редове ДНС појачало више одбора Напредне Српске, а недавно је ДНС пришла једина посланица СРС, Неда Петрић, која је у скупштину ушла преко ДНС компензације.

Петрићева је писмено поднијела оставку на све функције у СРС и затражила исписницу. У НСРС се ништа није промијенило, јер је Петрићка била дио клуба ДНС.

Трансфер у ДНС остварен је захваљујући одличним личним односима са Миланом Дакићем, који се намеће као обласни господар, због чијег приватизовања градског одбора ДНС напушта дио чланства у Бијељини. Тако су већ сад бивши чланови ДНС Јован Вуковљак, посланик у ПС БиХ, док је дио градског одбора прешао у СДС, а један одборник појачао Мићићеву скупштинску већину.

Интересантно је да је овај трансфер само успут поменут у медијима, и да није привукао већу пажњу. Са друге стране, ни ДНС ни СРС не „звоне“ о овом преласку, јер су крхки савезници на више нивоа власти, па би у отварању непријатељства морали ићи до краја, што им тренутно не иде у прилог.

Дакић је планирао појачање представити након сједнице НСРС, али је ту накану стопирао Павић. То не спријечава бијељинске радикале да о бившој колегици говоре све најгоре, што о личном животу, што о привилегијама које је за себе и породицу прибавила преко ове странке.

ДНС је одавно најпопуларније мјесто за прелетаче и незбринуте политичаре. Тако су се од битнијих имена појачали Ненадом Нешићем, који је предводио НС у сарајевској регији, и истакли га као кандидата за директора Електродистрибуције Пале.

Колективно је ДНС приступила Странка праведне политике на челу са Драгомиром Јовичићем, која није прешла цензус.

ДНС је појачао и посланик Дарко Бањац. Друштву бивших чланова СДС (Бањац, Дуњић, Стевандић) ДНС је посудио свог посланика како би оформили посланички клуб.

Поједини сматрају да је Златко Максимовић, још један бивши члан СДС, најближи ДНС, са којим ће остварити најприснију сарадњу, чак и ако се одлучи на самосталну политичку акцију.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *