Ђукановићев брат за професионално новинарство

Ацо Ђукановић, брат лидера владајуће Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића, најавио је тужбу против црногорског дневног листа „Дан“ уколико до сриједе не објави „исправке неистина о њему изнесене у десетинама текстова“. Ђукановић наводи да "Дан", приликом објављивања на десетине измишљених текстова о њему, никада није нашао за сходно да га контактира како би провјерио или […]

недеља, мај 15, 2011 / 10:30

Ацо Ђукановић, брат лидера владајуће Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића, најавио је тужбу против црногорског дневног листа „Дан“ уколико до сриједе не објави „исправке неистина о њему изнесене у десетинама текстова“.

Ђукановић наводи да "Дан", приликом објављивања на десетине измишљених текстова о њему, никада није нашао за сходно да га контактира како би провјерио или чуо другу страну, што је једна од основа професионалног новинарства.

Он је реаговао након текста објављеног 13. маја о споменичком комплексу у Доброти код Котору, у којем се тврди да су општинске и републичке власти Ђукановићу поклањале објекте.

Ђукановић подгоричком дневнику нуди џентлменски споразум за који је, како каже, сигуран да га ни најзлонамјернији посматрач не може протумачити као "медијски притисак било кога".

"`Дану` нудим да у року од 72 часа, до сриједе, што је разуман и довољан рок, објави исправке изнијетих неистина. Штавише, стојим на располагању да им у томе помогнем нудећи им на увид сва релевантна документа која потврђују моје, а оповргавају наводе `Дана`", каже Ђукановић.

У супротном ће, он ће у четвртак, дан пред истицање законског рока, поднијети тужбу надлежном суду тражећи максималну одштету, коју ће, како је рекао, ставити на располагање овом листу за финансирање обуке његових новинара на реномираним курсевима основа истраживачког новинарства.

Редакција дневног листа "Дан" одговорила је Ђукановићу да је заинтересована за истинито информисање јавности и нада се да ће им он, како кажу, помоћи у томе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *