Ђукановић упутио приједлог за избор нових министара у Влади Црне Горе

Црногорски премијер Мило Ђукановић упутио је Скупштини Црне Горе приједлог за разрешење два и избор четири члана његове Владе, саопштено је из Владине Службе за односе с јавношћу. Приједлог је упућен касно синоћ, а Ђукановић је за потпредсједника Владе предложио Миленка Поповића, за министра унутрашњих послова Горана Даниловића, за министра финансија Рашка Коњевића, а за […]

субота, мај 7, 2016 / 11:32

Црногорски премијер Мило Ђукановић упутио је Скупштини Црне Горе приједлог за разрешење два и избор четири члана његове Владе, саопштено је из Владине Службе за односе с јавношћу.

Приједлог је упућен касно синоћ, а Ђукановић је за потпредсједника Владе предложио Миленка Поповића, за министра унутрашњих послова Горана Даниловића, за министра финансија Рашка Коњевића, а за министра рада и социјалног старања Бориса Марића.

У допису премијера наводи да је на сједници Скупштине, одржаној 27. јануара, након изгласавања повјерења 40. Влади Црне Горе, понудио опозиционим политичким субјектима улазак у Владу ради стварања услова за оснаживање повјерења у изборни процес.

"Након вишемјесечног политичког дијалога и потписивања Споразума о стварању услова за слободне и фер изборе 26. априла, један број опозиционих политичких субјеката потписника Споразума, предложио ми је кандидате за чланове Владе, чиме су се стекли услови да предложим промјене у саставу 40. Владе", наводи се у допису Ђукановића.

Ђукановић је Скупштини предложио разрјешење Радоја Жугића са функције министра финансија и Зорице Ковачевић са дужности министра рада и социјалног старања.

Поповић, Даниловић, Коњевић и Марић кандидати су опозиционих Демоса, Социјалдемократске партије и Грађанског покрета УРА.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *