03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Ђукановић: Неспособни смо да будемо мирни, па нам треба НАТО

Црногорски премијер Мило Ђукановић сматра да ће приступање Црне Горе у НАТО бити сигуран стабилизатор за регион и охрабрење за проевропске снаге у свим земљама Балкана. Ђукановић је рекао да је Црна Гора дала приоритет војном савезу са Западом, прије свега, због безбједности и стабилности региона. "Историја је показала да на Балкану никада није било […]

уторак, 26 маја, 2015 / 10:28

Црногорски премијер Мило Ђукановић сматра да ће приступање Црне Горе у НАТО бити сигуран стабилизатор за регион и охрабрење за проевропске снаге у свим земљама Балкана.

Ђукановић је рекао да је Црна Гора дала приоритет војном савезу са Западом, прије свега, због безбједности и стабилности региона.

"Историја је показала да на Балкану никада није било саморегулаторних механизама за превенирање конфликата и зато данас заостајемо за развијеном Европом. Евроатлантске интеграције су, по нама, друго име за стабилност Балкана", рекао је Ђукановић за италијански лист "Ла Стампа" и изразио увјерење да ће и Србија кренути тим путем.

Говорећи о односима Црне Горе и Русије, Ђукановић је рекао да је Русија имала важну улогу у процесу обнове црногорске државности, што се "не заборавља", али да су стратешки правци црногорске државне политике чланство у НАТО и ЕУ.

"Не против било кога, већ за себе. Односи Русије и Запада никада нису били једноставни, па нису ни данас", рекао је Ђукановић и додао да криза у Украјини не утиче само на односе Црне Горе и Русије, већ ЕУ и њених чланица појединачно са Москвом.

Говорећи о данашњој посјети италијанског предсједника Серђа Матареле Црној Гори, Ђукановић је рекао да то има историјски значај и да је доживљава, прије свега, као добросусједски гест традиционалног пријатеља, али и као подршку Италије европским и евроатлантским стремљењима Црне Горе.0 КОМЕНТАРА