Ђукановић хоће да му се влада провјери у скупштини

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да је на данашњој сједници Владе прихваћена иницијатива о провјери повјерења Влади Црне Горе. Он је новинарима након сједнице рекао да је Влада прихватила његову иницијативу и да ће она у наредних неколико дана бити процесуирана. Ђукановић је указао да постоје рокови, не краћи од 15 дана, у […]

понедељак, 28 децембра, 2015 / 19:11

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да је на данашњој сједници Владе прихваћена иницијатива о провјери повјерења Влади Црне Горе.

Он је новинарима након сједнице рекао да је Влада прихватила његову иницијативу и да ће она у наредних неколико дана бити процесуирана.

Ђукановић је указао да постоје рокови, не краћи од 15 дана, у којима је могуће заказати сједницу парламента "гдје ћемо отворити расправу и провјерити да ли акатуелна Влада има подршку парламетране већине".

Ђукановић је јуче најавио покретање такве иницијативе.

Потпредсједник СДП-а Рашко Коњевић рекао је да је став ове партије у вези са повјерењем актуелној Влади саопштен кроз закључке Предсједништва прије мјесец и по дана.

Коњевић, који је и црногорски министар унутрашњих послова, подсјетио је да два доминантна закључка указују да Влада има легитимитет, али да функционише у техничком мандату јер се у њеном саставу налазе два министра чија политичка партија није учествовала на изборима 2012. године.