Ђорђевићев списак: Домаћа лига доминира, позван и Добојлија Кузмић

Александар Ђорђевић објавио је списак са 29 имена играча на које рачуна пред припреме за Светско првенство, које се у септембру игра у Шпанији. На списку неколико нових имена, али и неколико повратника у национални тим. Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић саопштио је шири списак од 29 играча који ће конкурисати за тим за […]

петак, 6 јуна, 2014 / 19:10

Александар Ђорђевић објавио је списак са 29 имена играча на које рачуна пред припреме за Светско првенство, које се у септембру игра у Шпанији. На списку неколико нових имена, али и неколико повратника у национални тим.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић саопштио је шири списак од 29 играча који ће конкурисати за тим за Светско првенство у Шпанији.

"Ово је шири списак играча за Шпанију. Коначни састав ће зависити од форме играча, њиховог здравственог стања и тока припрема. Са већином кандидата смо били у директном контакту и тако ћемо наставити све до 9. јула, када почињу припреме", рекао је Ђорђевић.

Он је додао и да се прате игре кандидата у завршницама националних првенстава, као и наступи играча у млађим репрезентативним селекцијама.

На списку су: Милош Теодосић (ЦСКА Москва), Стефан Марковић (Банвит), Немања Недовић (Голден стејт), Василије Мицић (Мега Визура), Стефан Јовић (Раднички Крагујевац), Ненад Миљеновић (Мега Визура), Миленко Тепић (Партизан), Стефан Пено (Барселона), Богдан Богдановић (Партизан), Немања Крстић (Мега Визура) и Владимир Мицов (ЦСКА Москва).

Ту су и Владимир Лучић (Валенсија), Никола Калинић (Раднички Крагујевац), Немања Дангубић (Мега Визура), Немања Бјелица (Фенербахче), Новица Величковић (Мега Визура), Зоран Ерцег (Галатасарај), Душко Савановић (Ефес), Стефан Бирчевић (Раднички Крагујевац), Лука Митровић (Црвена звезда), Милан Мачван (Галатасарај) и Ненад Крстић (ЦСКА Москва).

Ђорђевић је позвао и Огњена Кузмића (Голден стејт), Бобана Марјановића (Црвена звезда), Владимира Штимца (Уникаха), Дејана Кравића (Тексас Тек), Николу Милутинова (Партизан), Рашка Катића (Црвена звезда) и Мирослава Радуљицу (Милвоки).

Светско првенство у Шпанији одржаће се од 30. августа до 14. септембра.