Ђорђевић: Циљамо медаљу

Селектор Србије Александар Ђорђевић рекао је да је медаља основни циљ његових изабраника на предстојећем Свјетском првенству у Шпанији.  "Резултати из претходних година не дају за право да се превише говори о борби за медаљу, али је је одличје ипак основни циљ државног тима. Морамо мукотрпно да радимо и да вјерујемо да је то оствариво. […]

петак, август 1, 2014 / 07:30

Селектор Србије Александар Ђорђевић рекао је да је медаља основни циљ његових изабраника на предстојећем Свјетском првенству у Шпанији.

 "Резултати из претходних година не дају за право да се превише говори о борби за медаљу, али је је одличје ипак основни циљ државног тима. Морамо мукотрпно да радимо и да вјерујемо да је то оствариво. Имали смо доста проблема са повредама, међутим, радује ме однос према обавезама током припрема, све је на највишем нивоу и морам да похвалим играче", рекао је Ђорђевић.

Српски кошаркаши у петак путују у Италију, гдје ће од 3-5. августа учествовати на турниру у Трсту и одиграти контролне мечеве са Босном и Херцеговином, Канадом и Италијом, а након тога ће у Поу одмјерити снаге са селекцијама Грчке, Хрватске и домаћина Француске.

"Остале су још финесе да се уиграмо на та два турнира, састаћемо се са екипама које су у форми и провјерићемо неке играче. Резултат нам није у првом плану, већ да се уиграмо за свјетски шампионат. Играћемо отворено, на побједу, како би што више напредовали", казао је Ђорђевић.

Он је истакао да су откази Немање Дангубића и Владимира Лучића због повреда "виша сила" и да њихов изостанак мора да се "прегура".

"Капитен Ненад Крстић има повријеђено кољено, због чега посљедњих 10 дана ради по посебном режиму. Иде на магнетну резонанцу, тренира по посебном програму, али чекаћемо га до краја припрема, да се опорави и буде спреман за шампионат. Познато је шта он значи за тим и колико може да допринесе својим искуством", закључио је Ђорђевић.

Србија ће на Свјетском првенству у Шпанији (30. август – 14. септембар) играти у групи са Шпанијом, Француском, Бразилом, Ираном и Египтом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *