Ђорђе Јеж: Има ли Козарски вјесник уредника?

Фронтал.СРБ већ годинама готово једини диже глас против ратног хушкаштва, најбезочнијег донираног реинтерпретирања повијести Отаџбинског рата, па нам је велико задовољство када то учине и неки други, часни појединци.

петак, 7 јуна, 2019 / 19:50

Издање „Козарског“ од данас и фокус на подвучени дио текста у прилогу о тзв.“Дану бијелих трака“.

 1. Да ли ово гласило чији је оснивач Град Приједор има уредника?

2. Уколико га има,да ли прегледа садржаје новинара и дописника садржаја који излази у штампу и јавни простор медија?

3. Уколико постоји,и уколико прегледа садржаје,како је могуће да допусти да „подвучено“ из прилога оде у етар?

4. Да ли ово значи да се „Козарски“ слаже са тим да је са Радија Приједор,Маја ’92 изашла „наредба општинских власти“ о обиљежавању Несрба(како стоји у тексту,а што није одраз чињеница,а које говоре да је су са радија позвани СВИ ГРАЂАНИ (Не само „Бошњаци“, како стоји у тексту, без обзира што су се тад звали Муслимани) лојални институцијама и уставном поретку Српске Републике Босне и Херцеговине, да у периоду ратних дејстава и напада „зелених беретки“ у знак лојалности истакну бијелу тканину на кућу, ограду, видно мјесто, што је одређена доктрина радњи у тим ситуацијама?

5. Да ли је „Козарски“ и новинар који је потписник овог чланка свјестан да на овај начин свјесно (надам се несвјесно) учествује у лажи и пропаганди која казује да су Несрби у Приједору те ’92 обиљежавани „бијелим тракама“ – као некад Јевреји код Нациста,те да су „ратне власти“ Приједор и Републике Српске имали сегрегаторске одредбе и „расне законе“-исто ка Нацисти,те на тај начин учествује у додатном сатанизовању Срба као народа и Републике Српске као творевине-кроз лажи?

6. Да ли „Козарски“ посједује било какав фото и видео запис, или неки доказ којим може да потврди овакву тврдњу да су несрби у Приједору били „жигосани“ са „бијелим тракама“ и да ли је упознат са чињеницом да такво нешто не постоји ни у једном доказном материјалу у судским процесима за ратне злочине у Приједору, што у Хагу што пред домаћим судовима?

7. Све замјерке не иду правцу тога да се умањује броја жртава, да се оне вријеђају или да се некоме оспори право да обиљежи страдање свог народа (што се Србима у Добровољачкој или на Брчанској малти не допушта), већ искључиво дио текста који је подвучен и који је у најмању руку злурад кроз своју политичку позадину!

8. Ако овако нешто напише писани медиј из Приједора, који се финансира из градског буџета,зашто онда да се изненађујемо оркестрираним нападима од „федералних“ медија и осталима који су јасно на једној страни „истине о рату“?

9. Искрено се надам да је ово ненамјерна грешка, а не званичан став овог листа о „Бијелим тракама“.

10. Уколико је новинар хтио да искаже овим чланком став организатора,његове ријечи и ставови се јасно одјеле и поставе под наводнике из закључак да је то изјавио „тај и тај“, а не у форми у којој је написано.3 КОМЕНТАРА

 1. Prema zvaničnim informacijama iz udruženja žrtava, u Prijedoru je ubijeno ukupno 3.173 civila, dok je 31.000 ljudi bilo zatočeno u logorima u okolini Prijedora. Istraživačko dokumentacijski centar iz Sarajeva navodi da je u periodu od 1991. do 1995. u direktnim vojnim akcijama ubijeno ili nestalo 5.209 građana Prijedora, od toga 4.093 Bošnjaka, 898 Srba te 182 Hrvata. Brojevi jesu hladni, ali pružaju jasan uvid u razmere zločina.
  Статистика је курва. Остало, као што је „истина“, и „здрав разум“ је на вама.

 2. Веома ми је тешко да коментаришем овакве ствари, сад ћу овдје и више никад.

  Значи, јебу ли народ, јебу?

  Истина, манипулација народом, истина, манипулација народом, истина, манипулација народом, истина, манипулација, истина, манипулација, истина……………….

  Знате шта, идите ви политичке, удбашке и вјерске фукаре, те медијске слуге- манипулатори, сви у пет пички материних.

  Могу само као частан српски официр да се извинем породицама сваке невине жртве у грађанском рату у БиХ.

  Момачки се потући, макар нас други завадили због својих интереса, као што и јесте била истина тих несрећних деведесетих, али убити нејач и заробљеног војника, то заслужује и данас, 23,5 година после рата пријеки суд, стрељачки вод и правац пакао, тачка.

  П.С. Наравно, стоји оправдан приговор писца овог текста везано на начин објаве у том Козарском дневнику.

  Професионалац новинар и објективна новина, а такав би требао бити сваки државни медиј, све ако нема манипулаторску намјеру, има начина да извјести о догађају, а да то нико не може узети за зло, зар није тако?

 3. Аутор је стопостотно у праву. Прича о наводним бијелим тракама у Приједору је још једне лажирана теза о геноциду.

  Ако се не реагује, не туже ови који преносе лажи доћи ћемо до нове СРЕБРЕНИЦЕ. (а знамо шта то значи.).

  Срби, освјестите се
  ово је подвала лажних „БИЈЕЛИХ ТРАКА“.

Оставите одговор