Ђоковић у четвртфиналу Рима

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Мастерс турнира у Риму, пошто је синоћ савладао 14. играча света Швајцарца Станисласа Вавринку са 6:4, 6:1. Ово је била 34. узастопна победа другог тенисера света од почетка године, а њом је стигао на осам тријумфа од изједначења са Американцем Џоном Мекинроом на првом месту свих […]

петак, 13 маја, 2011 / 08:58

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Мастерс турнира у Риму, пошто је синоћ савладао 14. играча света Швајцарца Станисласа Вавринку са 6:4, 6:1.

Ово је била 34. узастопна победа другог тенисера света од почетка године, а њом је стигао на осам тријумфа од изједначења са Американцем Џоном Мекинроом на првом месту свих времена по броју везаних мечева без пораза на почетку сезоне.

Ђоковић је повећао вођство у међусобним сусретима са Вавринком на 9:2.

Српски тенисер је после тешко добијеног првог сета, у којем је у три гема спасавао брејк лопте, у наставку консолидовао игру и потпуно разбио концепцију противника, препустивши му само један гем.

Наш тенисер није током меча толико импоновао лепотом игре, колико напорним радом којим је себи отворио врата четвртфинала.

Вавринка је од старта меча показао да нема намеру да олакша Ђоковићу пут ка врху. Одмах је Швајцарац у првом гему напао сервис Ђоковића, који је у тим почетним гемовима меча деловао индиспонирано.

Наш тенисер је некако успевао да одржава равнотежу, да би Вавринка поново напао у трећем, па затим и у седмом гему. Ђоковић је у десетом гему показао право лице тениског борца и после једне маратонске размене од 36 удараца натерао Вавринку на грешку, искористивши трећу брејк сет лопту.

У наставку, Ђоковић је буквално протутњао кроз други сет, нанизавши пет везаних гемова и крунисавши серију са два ефектна ударца – једним топовским форхендом и ништа мање убојитом бекхенд паралелом.

Вавринка је дошао до још само једног гема на свој сервис, а Ђоковић је потом искористио прву од три меч лопте. Ђоковић ће се за мјесто у полуфиналу борити са Швеђанином Робином Содерлингом, у петак од 21 час.