Ђоковић освојио пети мастерс у сезони!

Наш тенисер у финалу турнира у Монтреалу савладао домаћег играча Фиша са 6:2, 3:6, 6:4 и постао једини тенисер који је освојио пет мастерс турнира у једној години. – Следи пут у Синсинати па крајем месеца у Њујорк Новак Ђоковић је ударио нови печат у историји тениса, савладавши у финалу турнира у Монтреалу жилавог америчког […]

понедељак, 15 августа, 2011 / 08:22

Наш тенисер у финалу турнира у Монтреалу савладао домаћег играча Фиша са 6:2, 3:6, 6:4 и постао једини тенисер који је освојио пет мастерс турнира у једној години. – Следи пут у Синсинати па крајем месеца у Њујорк

Новак Ђоковић је ударио нови печат у историји тениса, савладавши у финалу турнира у Монтреалу жилавог америчког тенисера Мардија Фиша са 6:2, 3:6, 6:4. Постао је први коме је пошло за руком да освоји пет мастерс турнира (најјачи после четири грен-слема) у истој години, оставивши на деоби другог места Швајцарца Роџера Федерера и Шпанца Рафаела Надала (по четири мастерса у сезони).

Био је ово седми међусобни дуел Ђоковића и Фиша и седма побједа нашег аса који раније није имао оволико проблема с овим сервис-волеј играчем. Побједнику је уз 1.000 бодова за АТП трку припао и чек на 450.000 долара. Оно што је најважније, Ђоковић је на челу АТП листе увећао разлику у односу на првог пратиоца Надала на више од 2.000 поена. Сада га очекује турнир у Синсинатију (почиње данас), а затим Међународно првенство САД (29. августа).

Послије лако освојеног првог сета изгледало је да ће Ђоковић посао завршити у два сета, међутим, домаћи тенисер је показао да није случајно најбоље рангирани Американац и да, као и његови земљаци, посебну инспирацију има код куће.

У петом гему другог сета Фиш је одузео сервис Ђоковићу који је успео да спаси две берјк-лопте (15:40, 40:40) али су наредна два поена припала ривалу који је повео с 3:2. Фиш је наставио да сервира добро, да то успешно комбинује с игром на мрежи и да, што је било неочекивано, узвраћа боље с основне линије, чак и у дугим разменама удараца. Ђоковић је уз доста напора, на свој сервис смањио на 4:3, а затим је имао брејк-лопту за изједначење у гемовима. Међутим, није је искористио, а после двије узастопне грешке и Фишовог аса губио је с 5:3. Уследио је лак сервис-гем за Фиша који је овај сет добио са 6:3.

Све виђено у другом сету била је велика опомена за Ђоковића који је у овом делу игре имао чек 13 неизнуђених грешака (дакле, три гема је „поклонио“ ривалу) и свега 62 одсто добијених поена на свој први сервис.

На старту трећег сета Ђоковић је пропустио велику прилику да направи брејк. Фиш је спасао три брејк-лопте и повео с 1:0. Међутим, наш тенисер је то исправио у петом гему, на сервис ривала, када није изгубио ни поен (брејк, 3:2). У последњем поену тог гема Ђоковић је потврдио да му је једна од највећих врлина то што се бори и за оне лопте од којих би велика већина тенисера дигла руке: Фиш је силовито нападао, Ђоковић је крајњим напором успео да пошаље лоптицу у високом луку у сам корнер Фишовог дела терена, приморавши га на још један ударац и – грешку.

После два узастопна добра сервиса, Ђоковић је повео с 4:2. Кад је прорадио сервис, на ред је дошао ретерн, који је наш тенисер најављивао као кључ успеха, па је тако у седмом гему био на две лопте од 5:2 (при 0:30 Фиш је некако успео да повеже четири добра ударца и смањи на 4:3).

Наредна два гема оба играча су лако освојила на свој сервис (5:4) па је нашем играчу остало да сервира за побједу. Повео је с 40:0 али му те три меч-лопте нису биле добољне. После три узастопна Фишова поена (40:40) уследила су два Ђоковићева добра потеза за крај – 6:4.0 КОМЕНТАРА

 1. За наше научне и спортске ШАМПИОНЕ:

  Да ли је Никола Тесла живео у иностранству кад је писао ово писмо??

  Њему није било тешко да притисне један клик у мозгу??? А нашим Србима у расејању и земљи је тешко и да обнове ћирилицу???

  1. Никола Тесла је био полуписмен – није знао хрватску латиницу!

  2. Никола Тесла је био српски националиста из Лике –
  српски је писао само српском ЋИРИЛИЦОМ!

  http://album.cirilica-beograd.rs/picture.php?/1231/category/Nikola_Tesla

  А зашто је и ово овде?
  Зато што Ђоковић и његова екипа носе мајице са натписом ШАМПИОНИ!

  Шампиони пишу ћирилицом!
  http://album.cirilica-beograd.rs/picture.php?/1127/category/sampioni_pisu_cirilicom 😀

Оставите одговор