Ђокићево министарство ријечи Тајмедија и Голдвотер не умије написати азбуком

Још једна, овај пут вијест из области енергетике и економије, која улази у наш одјељак #Латиничење, будући да службеници у нашој влади кад виде ријеч на енглеском, просто буду одушевљени. Нити их преводе, нити пресловљавају.

понедељак, јануар 29, 2018 / 17:20

Извињавамо се читаоцима што вијест преносимо у цјелини, на начин какав се никада не би омакао Влади САД или Велике Британије. Они свој језик поштују. Код нас само примају плату и праве се да раде.

Времепосредник и Златовода

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић данас је у Бањој Луци, у име Владе Републике Српске, са представницима компанија „Timemedia” д.о.о. Вишеград и „Goldwater SRL“, из Италије потписаоПротокол о сарадњи на реализацији пројекта изградње биорафинерије за производњу целулозног етанола.

Министар је истакао да ће Министарство индустрије, енергетике и рударства пружити пуну подршку реализацији овог пројекта и изразио задовољство због чињенице да је Република Српска препозната као пожељна и стабилна инвестициона дестинација.

„Опредијељени смо да наставимо водити политику која инвеститорима нуди бројне подстицајне мјере и пружићемо подршку реализацији овог значајног пројекта којим се подстичу инвестиције у енергетици, те развој привредних субјеката у Републици Српској“, рекао је министар Ђокић.

Министар је нагласио да је овај пројекат значајан и са аспекта кориштења чисте енергије, јер ће реализација истог обезбиједити замјену дијела фосилних горива горивом из обновљивих извора.

Представници компанија „Timemedia” д.о.о. Вишеград и „Goldwater SRL“, из Италије изразили су задовољство због потписаног Протокола о сарадњи, истичући да у наредном периоду очекују успјешну сарадњу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *