Ђокићева савјетница у сукобу интереса

БИЈЕЉИНА – Фонд пензијско-инвалидског осигурања Републике Српске саопштио је да је савјетник министра рада и борачко-инвалидске заштите Милена Мајсторовић у сукобу интереса и позвао је ресорног министра да предузме одговарајуће мјере и о томе упозна јавност. Из Фонда наводе да је Мајсторовићева, предсједник Комисије коју је ресорно министарство формирало да испита основаност поновног одређивања пензије […]

уторак, фебруар 22, 2011 / 12:15

БИЈЕЉИНА – Фонд пензијско-инвалидског осигурања Републике Српске саопштио је да је савјетник министра рада и борачко-инвалидске заштите Милена Мајсторовић у сукобу интереса и позвао је ресорног министра да предузме одговарајуће мјере и о томе упозна јавност.

Из Фонда наводе да је Мајсторовићева, предсједник Комисије коју је ресорно министарство формирало да испита основаност поновног одређивања пензије у три случаја, истовремено и члан Надзорног одбора ЗП "Електро – Крајина", што није дозвољено законом.

Даље се наводи да је Комисија за утврђивање сукоба интереса у органима власти РС у рјешењу од 28. децембра навела да је, сходно члану 5. Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти РС, неспојиво вршити функцију савјетника у Влади РС и бити члан Надзорног одбора ЗП "Електро-Крајина" као дијела Мјешовитог холдинга у коме је РС акционар са 64,99 одсто акција.

"Милена Мајсторовић није могла ни бити именована за предсједника Комисије ресорног министарства која треба да ради непристрасно и строго по прописима, у што Фонд, након овога, може основано да сумња", додаје се у саопштењу.

Из Фонда ПИО напомињу да се у овом рјешењу наводи да Мајсторовићева треба у року од 30 дана ријешити сукоб интереса одступањем са једне од двије функције, а Комисији о томе доставити одлуку Скупштине акционара или акт о разрјешењу надлежног министарства.

"Милена Мајсторовић није доставила тражено, иако је предочено да ће се, ако то не учини, по коначности рјешења покренути поступак за изрицање прекршајне санкције код надлежног суда", наводи се у саопштењу.

Из Фонда ПИО сматрају да је Мајсторовићева о овоме била дужна упознати министра рада и борачко-инвалидске заштите и да због тога није ни могла закључити уговор о раду са ресорним министарством.

Да је Мајсторовићева у сукобу интереса, није било познато ни другом члану Комисије Небојши Гламочаку из Филијале Фонда у Бањалуци, наводи Фонд и моли ресорног министра да предузме одговарајуће мјере и о томе упозна јавност.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Петар Ђокић је истакао да ће Комисија коју је формирало ресорно министарство, до сриједе, 23. фебруара, обавити посао који се односи на дешавања у Фонду ПИО, те додао да ће након тога ово министарство заузети став о том питању.

Комисија, коју је основало Министарство рада и борачко-инвалидске заштите РС, закључила је у петак да није било правног основа за повећање пензија оцу и стричевима Зорана Мастила, а извјештај је прослијеђен ресорном министру Петру Ђокићу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *