Ђокић: За борце у Чајничу издвојено 770.000 КМ

Влада Републике Српске /РС/ је у протеклом периоду на подручју општине Чајниче за рјешавање питања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида издвојила 770.000 КМ, рекао је министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић. "Подјелом кључева за станове за двије породице погинулих бораца и једног ратног војног инвалида завршена је обавеза у вези са […]

субота, новембар 26, 2011 / 16:59

Влада Републике Српске /РС/ је у протеклом периоду на подручју општине Чајниче за рјешавање питања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида издвојила 770.000 КМ, рекао је министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић.

"Подјелом кључева за станове за двије породице погинулих бораца и једног ратног војног инвалида завршена је обавеза у вези са трајним стамбеним збрињавањем ових категорија на подручју општине Чајниче", рекао је Ђокић током данашње посјете овој општини.

Он је најавио да ће четири породице погинулих бораца до краја сљедеће седмице добити бесповратна новчана средства у износу од по 8.000 КМ, док би преосталих 17 породица ову новчану помоћ требало да добије до краја сљедеће године.

"Влада РС издвојила је 50 милиона КМ, што није било довољно за 5 360 корисника овог посебног програма који ћемо наставити да проводимо све док не затворимо ту листу", објаснио је Ђокић.

Начелник општине Чајниче Бранко Рољић истакао је проблем запошљавања и самозапошљавања демобилисаних бораца, којих је у Чајничу око 1 200.

"У Чајничу је привреда ослабљена. Сва производна предузећа су затворена, што нам је додатни проблем, јер нема ко да конкурише код Владе за пројекте запошљавања којим би смо отварали радна мјеста за демобилисане борце", рекао је Рољић.

На састанку са министром Ђокићем и општинским руководством, представници општинске Борачке организације затражили су да се интензивирају послови у вези са изналажењем рјешења за провођење пројеката запошљавања и самозапошљавања демобилисаних бораца.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *