Ђокић ревитализује Несврстане: Шеик из Омана дошао на канабе

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић разговарао је данас у Бањој Луци са шеиком Али Бин Абдулах Ал Бадијем, предсједавајућим Ал Бади Инвестмент Груп из Султаната Оман, о могућностима инвестирања у Републику Српску.

петак, фебруар 23, 2018 / 17:20

Министар Ђокић је госте из Султаната Оман упознао са могућностима улагања у сектор енергетике и производњу хране, као и са потенцијалима за развој туризма.

„Република Српска води отворену политику према свима који имају искрене намјере да инвестирају и драго нам је што су нас у Султанату Оман препознали као пожељну дестинацију за улагање“, рекао је министар Ђокић, подсјећајући на некада изузетно добре пословне односе између бивше Југославије и арапских земаља.

Шеик Абдулах Ал Бади је истакао да су за њих као инвеститоре прописи у Републици Српској веома стималитивни и да тренутно на располагању имају 600 милиона еура које су спремни да уложе у добре пројекте на простору Републике Српске и Федерације БиХ.

„Наш Султанат је познат по толеранцији, ми не дијелимо људе и желимо напредак свима“, рекао је шеик Ал Бади додајући да приликом реализације пројекта жели да се у што већој мјери ангажује домаћа привреда.

Ал Бади Група је једна од најуспешнијих група у Оману. Састоји се од већег броја компанија које послују у областима индустријске производње, грађевинарства, трговине, туризма, посредовања и оглашавања.

Фронталова допуна

Иначе Оман је некад било велико царство, које се простирало до дијелова данашњег јужног Ирана и Пакистана, али и до Занзибара у Африци. Данас граничи са Јеменом у којој је тренутно на снази агресија Саудијске Арабије против шиитски религиозно опредјељених Хута (бивша Народна Арапска Република Јемен), које помаже Иран. Са Ираном Оман има границу на мору у Перскијском заливу, а са Саудијском Арабијом на копну. Тако се може рећи да је Оман између двије ватре у „хладном рату“ Саудијаца против Ирана.

Осим ове ситне допуне, Фронтал даје похвалу сачинитељу саопштења, који нијегдје није употријебио енглеску латиницу, а сигурно је добио у материјалима, што је редовна појава међу свим нашим портпаролима плаћеним из државних јасала.

Затим, што је још веће изненађење – и сама фотографија је имала ћирилично име, што је већ већи степен познавања софтвера, сасвим нетипичан за наше органе државне управе.

Аферим, портпароле.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *