Ђокић причао са Вулином о заједничкој производњи наоружања

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и министар одбране Србије Александар Вулин договорили наставак активности на унапређењу сарадње у области намјенске индустрије.

четвртак, децембар 14, 2017 / 13:50

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић посјетио је данас на Палама Фабрику мотора специјалне намјене, гдје је са делегацијом из Србије коју предводи министар одбране Републике Србије Александар Вулин разговарао о наставку активности на унапређењу сарадње у области намјенске индустрије.

На састанку је разговарано о модалитетима дугорочне сарадње и упошљавању производних капацитета Фабрике мотора специјалне намјене, укључујући и могућност уласка Србије у власништво овог предузећа.

"Са представницима Министарства одбране Србије смо договорили да потпишемо уговор за ремонт десет тенковских мотора, чиме ће бити упослени производни капацитети Фабрике мотора специјалне намјене", рекао је министар Ђокић и додао да ће у наредна три мјесеца на ремонту тенковских мотора бити ангажовано седамдесет радника овог предузећа.

Представници Министарства одбране Србије су истакли да је Фабрика мотора специјалне намјене на Палама за њих значајна као кооперант, те су с тим у вези исказали велико интересовање за унапређење сарадње.

Преносећи досадашња искуства, учесници састанка су закључили да Министарство индустрије, енергетике и рударства Републике Српске и Министарство одбране Србије имају добру сарадњу кад је у питању намјенска индустрија, те истакли да је заједнички циљ да и у наредном периоду успјешно реализују инвестиције и промовишу добре пројекте.

Фабрика мотора специјалне намјене на Палама бави се производњом намјенске индустрије и од стратешког је значаја за Републику Српску.

Састанку је присуствовао и начелник општине Пале који је са становишта локалне заједнице исказао подршку реализацији овог пројекта.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор