Ђокић: Нужда СДС и СНСД спаја

Договор СНСД и СДС резултат је политичке нужде и околности које су настале на нивоу БиХ након оваквог изборног резултата и у том контексту ће бити њихова међусобна сарадња у институцијама БиХ, оцијенио је предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић. Ђокић је рекао да договор СНСД и СДС неће нанијети штету функционисању коалиције у Републици Српској […]

петак, новембар 5, 2010 / 18:40

Договор СНСД и СДС резултат је политичке нужде и околности које су настале на нивоу БиХ након оваквог изборног резултата и у том контексту ће бити њихова међусобна сарадња у институцијама БиХ, оцијенио је предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић.

Ђокић је рекао да договор СНСД и СДС неће нанијети штету функционисању коалиције у Републици Српској (РС) нити ће угрозити заједнички рад СНСД, ДНС и Социјалистичке партије.

Иако договор СНСД и СДС сматра реаланим, Ђокић је за "Еуроблиц" рекао да ће те двије странке морати да објасне чланству и бирачима зашто су ступиле у такав договор.

Он је нагласио да је платформа СДС и СНСД доста начелан документ који обухвата више питања и у основи успоставља политички оквир и дефинише питања од интереса за Српску која се рјешавају у институцијама БиХ.

Говорећи о ресорима за које је заинтересована његова странка, Ђокић је навео да ће о томе бити ријечи почетком наредне седмице на коалиционом састанку СНСД, ДНС и Социјалистичке партије.

Платформа о усаглашеном дјеловању СНСД и СДС у заједничким органима БиХ биће усвојена на Главном одбору СДС-а у недјељу, 7. новембра, док ће Извршни одбор СНСД то учинити у што скорије вријеме, потврдили су предсједник Извршног одбора СНСД Небојша Радмановић и потпредсједник СДС Борислав Бојић.

Платформу о усаглашеном дјеловању СНСД и СДС у заједничким органима БиХ парафирали су у сриједу, 3. новембра, предсједници странака Милорад Додик и Младен Босић, а након што је главни и извршни одбори странака усвоје, биће заказано коначно потписивање овог документа. Платформа се састоји од шест тачака којима се дефинише да ће СНСД и СДС у заједничким органима БиХ, а нарочито у Парламентарној скупштини БиХ, усаглашавати све ставове о питањима од виталног националног интереса за РС.

СНСД и СДС су у Платформи навели да су сагласни да треба наћи боља рјешења у областима расподјеле државне имовине, непокретне војне имовине, пописа становништва у БиХ, снабдијевања Брчко дистрикта струјом, затим у системима индиректног опорезивања, правосудних институција, изборном систему, РТВ систем и другим питања.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *