Ђокић: Непримјерени захтјеви Удружења ратних војних инвалида из Дервенте

Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић рекао је да се наставља ревизија борачких права, јер је то став Борачке организације РС и да су непримјерени поновљени захтјеви Удружења ратних војних инвалида из Дервенте да она буде обустављена. Ђокић је након разговора са члановима овог удружења, који протестују у бањалучком Парку "Младен Стојановић", рекао […]

среда, април 27, 2011 / 16:50

Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић рекао је да се наставља ревизија борачких права, јер је то став Борачке организације РС и да су непримјерени поновљени захтјеви Удружења ратних војних инвалида из Дервенте да она буде обустављена.

Ђокић је након разговора са члановима овог удружења, који протестују у бањалучком Парку "Младен Стојановић", рекао да је ревизија и покренута због стицања борачких и инвалидских права на незаконит начин.

"Сматрамо да ревизијом можемо доћи до правичног дефинисања статуса бораца и инвалида, јер има људи који су на разне начине добијали документацију којом су остваривали права по основу инвалидности, што није поштено према онима који су заиста инвалиди рата", рекао је Ђокић.

Он је додао да двоструки корисници надокнада по основу инвалидности у РС и Србији то више не могу остваривати, те да је након споразума са Владом Србије корисницима у Српској упућен захтјев за враћање средстава која су примили од РС.

Коментаришући захтјеве предсједника Удружења ратних војних инвалида из Дервенте Зорана Колунџије у вези са ослобађањем од враћања средстава, Ђокић је рекао да се они објективно не могу испоштовати према постојећем Закону о правима бораца.

"Ријеч је о једнакој примјени закона према сваком кориснику, па и према Колунџији. Не видим разлог да се на овакав начин протестује против закона РС. Његов захтјев за одобравање средстава за изградњу надгробног споменика погинулом члану његове породице је одобрен, јер на то по закону има право", рекао је Ђокић.

Колунџија је, осим обуставе ревизије, затражио и утврђивање кривичне одговорности чланова комисија који су омогућили стицање права по основу инвалидности, као и смјену руководства БОРС-а.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *