Ђокић: Људи одлазе из Брчког, мора се промијенити власт

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је синоћ у Брчком да се мора ставити тачка на нефункционисање извршне и законодавне власти у дистрикту дуго пола године, како би сви народи који живе у овом граду коначно осјетили добробит. "Протеклих година Брчко је напустило 4.500 људи, нажалост, углавном младих. Одлазе и Срби, и Бошњаци и Хрвати. […]

недеља, 28 фебруара, 2016 / 07:30

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је синоћ у Брчком да се мора ставити тачка на нефункционисање извршне и законодавне власти у дистрикту дуго пола године, како би сви народи који живе у овом граду коначно осјетили добробит.

"Протеклих година Брчко је напустило 4.500 људи, нажалост, углавном младих. Одлазе и Срби, и Бошњаци и Хрвати. Садашња власт коју чине СНСД, СДС, СДА, ХДЗ показала се као неуспјешна. На чему ће се овдје темељити живот ако сви одлазе?", упитао је Ђокић.

Он је критиковао оне који су у дистрикту Брчко на власт дошли послије социјалиста, те упозорио да у приватизованим фабрикама које су преузели данас нема радника.

"Данас у Брчком не ради ни `Тесла` која је некад остваривала већи доходак него сва друга предузећа заједно", рекао је Ђокић на скупу социјалиста.

Он је позвао чланове и симпатизере Социјалистичке партије у овој локалној заједници да се потруде да СП побиједи на локалним изборима у октобру.

Учеснике вечерашњег скупа којем су присуствовали потпредсједници СП Живко Марјанац и Далибор Стевић, те члан Главног одбора СП Предраг Глухаковић, поздравио је предсједник брчанског одбора ове странке Перица Бургић.