Ђокић: Имамо довољно времена да усагласимо Закон о ПИО

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске /РС/ Петар Ђокић изјавио је данас да до краја године има довољно времена да се усагласе и донесу закони о пензијско-инвалидском осигурању и правима бораца. "Ускоро ће у процедуру бити враћен нацрт закона о правима бораца. Ова законска рјешења су комплементарна и морају се заједно примјењивати", рекао је […]

петак, 30 септембра, 2011 / 18:01

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске /РС/ Петар Ђокић изјавио је данас да до краја године има довољно времена да се усагласе и донесу закони о пензијско-инвалидском осигурању и правима бораца.

"Ускоро ће у процедуру бити враћен нацрт закона о правима бораца. Ова законска рјешења су комплементарна и морају се заједно примјењивати", рекао је новинарима Ђокић.

Народна скупштина РС усвојила је 21. јула Нацрт закона о пензијском и инвалидском осигурању РС којим се, између осталог, прописује да је услов за старосну пензију 65 година живота.

Влада РС повукла је половином септембра, уз договор са представницима борачких организација, из парламентарне процедуре Нацрт закона о правима бораца.