Ђокић честитао 27. јули: Увијек смо били на правој страни историје

Предсједник Социјалистичке партије и министар енергетике и рударства Петар Ђокић, честитао је данас свим учесницима Народноослободилачког рата, њиховим потомцима и свим антифашистима и грађанима Републике Српске и БиХ 27. јул, Дан устанка народа БиХ у борби против фашизма.

понедељак, 27 јула, 2020 / 15:45

Том приликом Ђокић је истакао да се и данас са поносом сјећамо славних дана када је наш народ међу првима у Европи рекао не фашизму и нацизму и стао у одбрану својих породица, огњишта и државе.

"Увијек смо стајали на правој и праведној страни историје. Наше жртве биле су огромне у одбрани истине, правде и голих живота. Никада нећемо заборавити херојску борбу предака који су се одупријели фашистичким хордама и донијели слободу на ове просторе", рекао је Ђокић.

Он је још додао да фашизам ни данас није побијеђен и да се наш народ као и прије осам деценија, и даље мора борити против таквих и сличних појава.

"Као слободарски народ који се вијековима борио за ослобођење од сваког вида репресије и окова, ми и данас његујемо традицију свих ратова у којима смо се борили за вијековне идеале: слободу, правду, једнакост и могућност да живимо као своји на своме. Са том борбом ћемо наставити и од ње никада нећемо одустати. Супроставићемо се сваком виду повампирења фашизма. Самим тим, у своје и у име Социјалистичке партије, желим свим грађанима да честитам данашњи дан када су наши партизански преци подигли устанак против неправде и репресије", поручио је Ђокић.4 КОМЕНТАРА

 1. Која је будала овај Ђокић. Честита лажни и, само Брозовим комунистима, познат датум тзв.устанка у БиХ. Како су комунисти и усташе имали споразум потписан у С. Митровици из 1935 .године о уништењу српског народа,то нијесу ни нападали једни друге, без обзира на стравичне усташке злочине, све док Њемачка није напала на СССР. До 27. 7., усташе су убијале српски народ немилице и на сваком кораку. КПЈ је наравно ћутала.Прва устаничка пушка и отпор против Трећег рајха организован је 3. јуна 1941. године у Дрежњу код Невесиња и није организован од стране комуниста, него од стране српских устаника као одговор на погром и масовна убијања која су вршиле усташе и НДХ. Дана 24. јуна 1941. године први пут се српским устаницима предало 17 усташа и Трећи рајх је први пут положио оружје.То је било у селу Лукавац код Невесиња. Устаници, предвођени поручником Краљеве војске КрстомЂерићем, зауставили су крајем јуна и почетком јула 1941. године на Трусини силну усташку војску и погубили, између осталих, Марјана-Мија Бабића, једног од два Павелићева замјеника и команданта свих логора у НДХ. Седам данаје била жалост у Загребу. Два дана бих могао писати истину о наведеним догађајима.Знам да Петар Ђокић не познаје историјске чињенице, али није чудо за њега, него је чудо што се фалсификује српска историја и што живимо с лажима. Шта раде несрећни српски историчари?

 2. češnjak, још јуна-липња 1935. године склопљен је у С. Митровици Споразум између усташког покрета и КПЈ о заједничком раду на уништењу Југословенске државе, Српства и Православља,те у Споразуму, поред осталог, спише: “примају на себе заједнички и споразумно дужност заједничке борбе и међусобно помагање у сваком случају потребе до достигнутог циља: РАСПАДАЊЕ ЈУГОСЛОВЕНСКЕ ДРЖАВЕ И СВЕГА ШТО ЈЕ СРПСКО И ПРАВОСЛАВНО“. За комунистичку странку споразум потписао Мошо Пијаде, а за Усташки ослобподилачки покрет потписао др Миле Будак, адвокат. За наведени споразум зна свак жив, осим ти.

 3. Brandolinijev zakon, poznat i kao Bullshit Asymmetry Principle, kaže da su energija i napor koje je potrebno uložiti kako bi se argumentovano oborila neka dezinformacija, bolje rečeno glupost, obrnuto proporcionalni energiji koja je bila potrebna da se ta glupost proizvede.
  Razumna osoba u nekom trenutku odustane od opovrgavanja neistina jer oni koji ih izriču i ne žele ući u argumentovanu raspravu jer ne posjeduju sposobnost revidiranja vlastitih predrasuda i upisanih uvjerenja.
  Kako god da postupite u toj situaciji oni sa druge strane neće nikada promijeniti svoju sliku svijeta u kojoj vlastite životne promašaje projiciraju na vanjske uticaje zbog kojih je on žrtva zavjera nedefinisanih, ali turbo moćnih (zaboga, veličina mog neprijatelja je najbolji dokaz moje važnosti) vatikanskokominternovskoangloturkomasonskih saveza usmjerenih protiv „moje“ vjere, nacije…
  Šta rade nesrećni srpski istoričari? Što ne podržavaju moje stavove o broju ubijenih (spalićemo Muzej žrtava genocida u Beogradu ako ne budu govorili cifre koje ja znam, o tajnim sporazumima (šta mene briga gdje su 1935. bili Budak i Pijade), šta rade naši doktori, što ne naprave vakcinu koja će spašavati samo osobe sa našim genima, šta rade naši fizičari, što su se prodali tajnim centrima moći i ne objave da umiremo od nejonizirajućih zračenja, drugi oboljevaju od raka zbog debljine i cigara, mi samo zbog osiromašenog uranijuma (šta vrijeme poluraspada, šta kasno dijagnosticiranje, ne, ne, ne… istina se polako otkriva, kad tad će se pokazati da sam ja u pravu, a svi oni koji drugačije tvrde prodane duše), ne ubija mene frižider bačen u potok nego 5G…
  Energija potrebna da se demantuju takve gluposti je obrnuto proporcionalna energiji koja proizvodi ove konstrukcije.
  Glupost je beskonačna, zato što je ništa, praznina, bez oblika, dimenzija i težine.