Ђилас голубијег срца: Не могу да казним Човића и Вујошевића

Предсједник КСС Драган Ђилас рекао је да Савез не може да казни тренера Партизана Душка Вујошевића и предсједника Црвене звезде Небојшу Човића. Понашање двојице челника ’вечитих’ бацило је у сјенку дешавања на терену током целе сезоне, а све је попримило неслућене размјере током финалне серије. Ђилас је истакао да владајуће тијело српске кошарке нема ингеренције […]

петак, јун 14, 2013 / 15:54

Предсједник КСС Драган Ђилас рекао је да Савез не може да казни тренера Партизана Душка Вујошевића и предсједника Црвене звезде Небојшу Човића.

Понашање двојице челника ’вечитих’ бацило је у сјенку дешавања на терену током целе сезоне, а све је попримило неслућене размјере током финалне серије.

Ђилас је истакао да владајуће тијело српске кошарке нема ингеренције и да не може да изрекне никакве казне због непримерених изјава Вујошевића и Човића.

„КСС нема ингеренције над домаћим такмичењима, не може да предузима никакве казнене или било које друге мере. Као председник Савеза могу само да апелујем на све оне који су у спорту да се суздрже од изјава које дају, јер те изјаве наносе штету целокупном српском спорту, посебно кошарци“, рекао је Ђилас.

Ђилас је рекао да не постоји начин на који може да се мјери чија је изјава гора и оцијенио да те изјаве руше српску кошарку.

„Не постоји начин на који можете да мерите чија је изјава лошија и гора. Нажалост, живимо у временима у којима моји апели не наилазе на разумевање и где се све наставља по старом. Термини који се користе у међусобним оптужбама су нешто што руши српску кошарку“, рекао је Ђилас.

Ђилас је додао да је вријеме да кошаркаши воде главну реч и да Човић и Вујошевић не представљају српску кошарку.

„Момци на терену, квалитет утакмица у Суперлиги, број гледалаца који су били у Ваљеву, Нишу, Ужицу показује да кошарку народ воли. Нису српска кошарка ни Вујошевић ни Човић, српска кошарка су Лучић, Богдановић, Катић… Право је време да они имају главну реч, не само на терену већ у српској кошарци, попут Бодироге, Томашевића, Тарлаћа, које сам довео у Савез, јер је то једина гаранција будућности развоја нашег најтрофејнијег спорта“, рекао је председник КСС.

Ђилас је навео и да честитао Партизану на освојеној титулу и Звезди на пласаману у Евролигу, односно да је посебно честитао играчима, не помињући руководства клубова и тренере, јер је на тај начин желио да направи разлику између момака који раде свој посао и оних који дају изјаве.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *