Дјелује млађе: Путин слави 64. рођендан

Предсједник Русије Владимир Путин прославиће данас 64. рођендан.

петак, октобар 7, 2016 / 09:28

Предсједник Русије Владимир Путин прославиће данас 64. рођендан.

Говорећи о самој прослави рођендана, портпарол шефа државе Дмитриј Песков рекао је новинарима да ће предсједник Путин то учинити у кругу рођака и пријатеља.

Међу поклонима које је до сада добијао од шефова држава су ријетка књижевна издања, копија Мономахове капе, тигар, па чак и крокодил.

У част руског лидера, предсједник Индонезије је уз гитару отпјевао "Срећан рођендан ти", а колеге из Јапана и Кине су му поклонили јапанско пиће саке и торту.

У колекцији поклона се налазе и копија капе Мономаха, коју су направили руски јувелири, и карта федералних округа направљена од уралског полудрагог камена јасписа.

Интересантан је и поклон предсједника Молдавије од којег је Путин, наиме, добио живог крокодила са посветом: "Крокодил – једина животиња која не иде уназад", преноси Спутњик.

За свој 58. рођендан Путин је на поклон добио младунче тигра старо два и по мјесеца по имену Маша, која данас живи у зоо-врту у Геленџику.

За шездесети рођендан, Путин је од руског премијера Дмитрија Медведева добио на поклон књигу Александра Бенуа о Царском селу из 1910. године.

Међу поклонима су и фудбалска лопта златне боје, коју су предсједнику дали фудбалери ЦСКА у част освајања Купа УЕФА у сезони 2004/2005, и 11 од 30 томова сабраних дјела Александра Солжењицина, поклон његове удовице Наталије.

И за крај, краљ Бахреина Хамад бен Иса ел Халиф је прошле године предсједнику Путину поклонио "Мач побједе", направљен од челика из Дамаска и племенитих метала, који је наручио за себе лично.

Када је ријеч о самим поклонима, највећи дио њих се традиционално чува у предсједничкој библиотеци, док Путин само неке поклоне, добијене од личних пријатеља, задржава за себе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *