Дјецу у Аустралији плаше климатским промјенама

Дjеца у аустралијским основним школама принуђена су да слушају језиве приче о климатским промjенама. Тако се многи ђаци враћају кући престрављени, а неријетко се догађа да малишани имају и ноћне море, објавио је аустралијски „Дејли телеграф“. Према писању листа, осим што је, наводно у јеку борбе против климатских промјена, увела порез на угљен-диоксид, влада ове […]

среда, јул 13, 2011 / 09:17

Дjеца у аустралијским основним школама принуђена су да слушају језиве приче о климатским промjенама.

Тако се многи ђаци враћају кући престрављени, а неријетко се догађа да малишани имају и ноћне море, објавио је аустралијски „Дејли телеграф“.

Према писању листа, осим што је, наводно у јеку борбе против климатских промјена, увела порез на угљен-диоксид, влада ове државе започела је и кампању застрашивања дјеце причама о смаку свијета које климатске промјене наводно доносе.

Тако малишани морају да уче како уз климатске промјене неминовно долазе смрт, патња и разарање. Поред тога, дјеци се сервира и прича о неизбјежном крају свијета, што код њих ствара осјећај беспомоћности.

Психолози, с друге стране, упозоравају да оваквим апокалиптичним причама власти само изазивају трауме код дјеце, што ће оставити тешке посљедице по њихов даљи развој.

„Када дјеци, која још немају довољну емоционалну зрелост, упорно понављате како климатске промјене доносе бол и патњу, ви код њих заправо без икакве потребе изазивате страх“, каже психолог Мајкл Кар Грег.0 КОМЕНТАРА

  1. dobar vam izbor teksta koji ste prenijeli… tekst je tako pristrasan, da se niko cak nije potrudio da kaze da li te ‘klimatske promjene’ uopste postoje i sta predstavljaju, ali se zato kritikuje to sto se djeca upoznaju sa neminovnim posljedicama klimatskih promjena… Australija je osjetila sta znace rekordne poplave, suse i pozari.

  2. dobar vam izbor teksta koji ste prenijeli… tekst je tako pristrasan, da se niko cak nije potrudio da kaze da li te ‘klimatske promjene’ uopste postoje i sta predstavljaju, ali se zato kritikuje to sto se djeca upoznaju sa neminovnim posljedicama klimatskih promjena… Australija je osjetila sta znace rekordne poplave, suse i pozari.

  3. ajel, 13.07.2011. 09:44:48

    Текст говори о томе, како су ови надобудни „еколози“ толики идиЈоти да им је потпуно свеједно што сопственој дјеци УНИШТАВАЈУ дјетињство и доба невиности, које је толико драгоцјено за сваку људску јединку!
    Чим одрасту, ионако их чека борба, бол, патња и разочарања!

    Чему уништавати нешто што је надасве ЧИСТО и БЕЗАЗЛЕНО, осим ако ниси непоправљив психопата? Има људи који просто не могу поднијети невиност и чистоту, а такви нажалост држе полуге и власти и медија и данашње науке…

Оставите одговор