Дјечји сајам: Азбукоубиство за најмлађе уз подршку државе

Чак и у духовно тешко самоуништеној Србији, барем у прехрамбеној индустрији и државно подржаним манифестацијама, истрајава се на азбуци као званичном писму нечега што има везе са малом дјецом. Код нас, енглески названа предузећа, немају ни ту обавезу, нити их ко из државе и града на то подсјећа. Јш мање условљава.

четвртак, 2 маја, 2019 / 16:40

У Бањалуци ће се 25. и 26. маја 2019. године у оквиру програма "Прољеће у Бањалуци” уз подршку Града Бањалука одржати Дјечији сајам са досада најразноврснијим садржајима за дјецу и цијелу породицу.

Наравно, а Фронтал додаје – у потпуности све латиницом!!!

Не само саопштење, већ и логотип, уз енглеска имена предузећа која се тим баве, те уз помоћ државних институција трују млађе нараштаје латиницом и енглеским језиком од малих ногу. Остатак саопштења доносимо пресловљено на српско писмо:

Бесплатно против азбуке!

Улаз за све посјетиоце је бесплатан а малишане у Дворани Борик очекује одлична забава са доста изненађења, такмичења, маштовитих, креативних, спортских и гејмерских кутака.

Дјечији сајам је највећа и најважнија породична манифестација у Бањалуци на којој посјетиоци могу пронаћи производе по једниственим промотивним цијенама, сазнати новитете, учествовати у едукативним али и забавним радионицама, панел дискусијама, предавањима.

Дјечији сајам Бањалука има најбољу понуду захваљујући бројним партнерима и пријатељима који ће представити новитете у индустији дјечије опреме, обуће, одјеће, играчака, хране, књига, едукације те их очекују брендови попут Мтела,Виталије, Краша, Виолете, Бојпрома, Дунав осигурања, Комерцијалне банке те многи других.

Посебну пажњу посвећујемо програму стручних предавања, прије свега из области права дјетета, дјечије и социјалне политике, здраве исхране, као и најновијих сазнања из педијатрије које су важне за правилан раст и развој дјеце. У сарадњи са службама за хитне интервенције свој допринос Дјечијем сајму даће Ватрогасна бригада И МУП РС.

За богат програм на централној бини заслужни су они који су нам најважнији а то су дјеца из вртића и основних школа, плесне групе, ревије, културно-умјетничка друштва, солисти, хорови а подршку на бини им дају и разне организације које се баве дјецом и које доприносе формирању и развоју здраве и сигурне породице.

Као друштвено одговоран пројекат чији је организатор компанија "РС Цонсултинг анд Траде” д.о.о. Бања Лука, а суорганизатор "Ин Цонсултинг” д.о.о. Сарајево, Дјечији сајам Бањалука ће на најбољи начин обиљежити Међународни дан породице и дати подршку креирању програма намјењених за дјецу и породицу.

Фантастична организација, изузетна локација, велика посјећеност, добро осмишљени пратећи програми само су неки од разлога да посјетите Дјечији сајм у Бањалуци.1 КОМЕНТАР

  1. Шта знају браћа Срби шта је српски идентитет, те шта значи свакодневно чувати, његовати и, у свакој прилици, било службено, или приватно, увијек писати ћирилицом. Бања Лука поготову не зна а кад се све сабере није ни чудо.

Оставите одговор