Дјечја порнографија: Дилер ухапшен у Дервенти

Министарство унутрашњих послова Републике Српске поднијело је Окружном тужилаштву Добој двије допуне извјештаја о почињеном кривичном дјелу производња и приказивање дјечије порнографије против једног 46-годишњег лица из Дервенте, изјавила је портпарол МУП-а РС Мирна Шоја. "Приликом претреса, полиција је код овог лица пронашла до сада највећу количину дјечије порнографије у БиХ. Полиција је у рачунару […]

недеља, 20 марта, 2011 / 10:07

Министарство унутрашњих послова Републике Српске поднијело је Окружном тужилаштву Добој двије допуне извјештаја о почињеном кривичном дјелу производња и приказивање дјечије порнографије против једног 46-годишњег лица из Дервенте, изјавила је портпарол МУП-а РС Мирна Шоја.

"Приликом претреса, полиција је код овог лица пронашла до сада највећу количину дјечије порнографије у БиХ. Полиција је у рачунару који је користио и на дисковима пронашла око 2.000.000 фотографија и 7.000 видео снимака дјечије порнографије, као и торбу пуну дјечије гардеробе", навела је Шоја.

Према њеним рјечима, Полицијска станица Дервента раније је против овог лица поднијела извјештај због постојања основа сумње да је починио исто кривично дјелу и изречена му је мјера притвора до 9. маја 2011. године.

Она је додала да га полиција сумњичи да је припремао и постављао садржаје дјечије порнографије, снимке и фотографије на веб-сајтове са овим садржајима.

Срна незванично сазнаје да је ријеч о Самиру Скелићу који привремено живи у Дервенти, некадашњем припаднику ХВО-а који је у рату остао без обје ноге.

Полиција је, такође, открила да је он један од истакнутијих чланова удружења педофила и да је због својих радова био веома цијењен у овим круговима, да је искључиво сарађивао са педофилима у иностранству и да је своје радове прилагођавао иностраном тржишту.

Говори њемачки, енглески и арапски и одличан је програмер и веб- дизајнер.

Осим садржаја дјечије порнографије, полиција је код Скелића пронашла и доста материјала, ДВД-а са исламистичким садржајем, као и о вехабизму.Оставите одговор