Дјеца ЦКУДМ "Веселин Маслеша" на фестивалу у Ужицу

Чланови дјечијег ансамбла Централног културно-умјетничког друштва младих "Веселин Маслеша" из Бање Луке представљаће Републику Српску на Трећем међународном фестивалу дјечијег фолклора "Лицидерско срце", који ће од 19. до 24. августа бити одржан у Ужицу. Овогодишњи фестивал, на којем учествује 450 дјеце узраста до 15 година из Русије, Турске, Словеније, Македоније, Србије и Српске, одвијаће се […]

четвртак, 18 августа, 2011 / 21:13

Чланови дјечијег ансамбла Централног културно-умјетничког друштва младих "Веселин Маслеша" из Бање Луке представљаће Републику Српску на Трећем међународном фестивалу дјечијег фолклора "Лицидерско срце", који ће од 19. до 24. августа бити одржан у Ужицу.

Овогодишњи фестивал, на којем учествује 450 дјеце узраста до 15 година из Русије, Турске, Словеније, Македоније, Србије и Српске, одвијаће се и на Златибору, Мокрој Гори и Новој Вароши, најављено је из ЦКУДМ "Веселин Маслеша".

"Маслешини" фолклораши представиће се Крајишким играма, Играма из околине Грмеча и глувим Гламочким колом.

Осим главног програма, фестивал ће пратити и различити пратећи садржаји, попут изложбе народних ношњи земаља учесница и грнчарских радионица. Биће организована и хуманитарна акција на којој ће се продавати лицидерска срца, а сав приход намијењен је дјеци Јапана.