Ђачка путовања: Да дјеца упознају своју земљу

Министарство трговине и туризма Републике Српске, у сарадњи са Министарством просвјете и културе и Туристичком организацијом Српске, приводи крају реализацију програма "Ђачка путовања" за ученике основних школа на дестинације у Српској, чији је циљ да се развија домаћи туризам, а млади стекну поштовање својих природних, културних и историјских вриједности. Представници министарстава и Туристичке организације Српске […]

понедељак, 28 октобра, 2013 / 11:55

Министарство трговине и туризма Републике Српске, у сарадњи са Министарством просвјете и културе и Туристичком организацијом Српске, приводи крају реализацију програма "Ђачка путовања" за ученике основних школа на дестинације у Српској, чији је циљ да се развија домаћи туризам, а млади стекну поштовање својих природних, културних и историјских вриједности.

Представници министарстава и Туристичке организације Српске су представили програм извођење екскурзија пред девет актива директора у основним школама широм Републике Српске, након чега ће бити представљен и туристичким агенцијама ради формирања пакет-аранжмана који би се нудили свим основним школама у Републици Српској.

Програм је у протекла три мјесеца представљен активима директора основних школа у Републици Српској, а обухвата 11 приједлога за екскурзије, три за школе у природи и 10 за извођење излета, саопштено је из Министарства трговине и туризма.

Међу предложеним дестинацијама за извођење путовања, између осталих су Бањалука, Бијељина, Требиње, Вишеград, Источно Сарајево, Фоча, национални паркови "Козара" и "Сутјеска", излетишта Еко-центар "Љекарице", Спортско-рекреациони центар "Ријечани", Поткозарје, Кадино врело и друге.

Програм "Ђачка путовања" израђен је у складу са Стратегијом развоја туризма Републике Српске за период од 2011. до 2020. године.0 КОМЕНТАРА