Ђачка путовања: Да дјеца упознају своју земљу

Министарство трговине и туризма Републике Српске, у сарадњи са Министарством просвјете и културе и Туристичком организацијом Српске, приводи крају реализацију програма „Ђачка путовања“ за ученике основних школа на дестинације у Српској, чији је циљ да се развија домаћи туризам, а млади стекну поштовање својих природних, културних и историјских вриједности. Представници министарстава и Туристичке организације Српске […]

понедељак, 28 октобра, 2013 / 11:55

Министарство трговине и туризма Републике Српске, у сарадњи са Министарством просвјете и културе и Туристичком организацијом Српске, приводи крају реализацију програма „Ђачка путовања“ за ученике основних школа на дестинације у Српској, чији је циљ да се развија домаћи туризам, а млади стекну поштовање својих природних, културних и историјских вриједности.

Представници министарстава и Туристичке организације Српске су представили програм извођење екскурзија пред девет актива директора у основним школама широм Републике Српске, након чега ће бити представљен и туристичким агенцијама ради формирања пакет-аранжмана који би се нудили свим основним школама у Републици Српској.

Програм је у протекла три мјесеца представљен активима директора основних школа у Републици Српској, а обухвата 11 приједлога за екскурзије, три за школе у природи и 10 за извођење излета, саопштено је из Министарства трговине и туризма.

Међу предложеним дестинацијама за извођење путовања, између осталих су Бањалука, Бијељина, Требиње, Вишеград, Источно Сарајево, Фоча, национални паркови "Козара" и "Сутјеска", излетишта Еко-центар "Љекарице", Спортско-рекреациони центар "Ријечани", Поткозарје, Кадино врело и друге.

Програм "Ђачка путовања" израђен је у складу са Стратегијом развоја туризма Републике Српске за период од 2011. до 2020. године.0 КОМЕНТАРА

  1. Обрадловала сам се овој вијести. Нешто слично сам предлагала прије неког времена. Подршка!

Оставите одговор