Дизнијеви филмови доступни Кинезима

Један од главних кинеских дистрибутера Ју он диманд склопио је са компанијом Дизни уговор о приказивању филмова те компаније у Кини. Многи Дизнијеви филмови постаће доступни кинеским гледаоцима путем сервиса претплате и на захтјев, у аранжману Канала 6 државне телевизије ЦЦТВ. Кина је строго ограничила број и врсте филмова које увози из иностранства али тржиште […]

четвртак, 23 фебруара, 2012 / 16:41

Један од главних кинеских дистрибутера Ју он диманд склопио је са компанијом Дизни уговор о приказивању филмова те компаније у Кини.

Многи Дизнијеви филмови постаће доступни кинеским гледаоцима путем сервиса претплате и на захтјев, у аранжману Канала 6 државне телевизије ЦЦТВ.

Кина је строго ограничила број и врсте филмова које увози из иностранства али тржиште ипак расте. Прошле недеље, за вријеме званичне посјете кинеског потпредсједника Сија Ђинпинга Америци, двије земље су постигле договор о већем отварању кинеског тржишта за америчке филмове.

Компанија Дримворкс анимејшен Ес Кеј Џи прошле недеље је најавила да ће уложити 330 милиона долара у производњу кинеских анимираних и играних филмова у Шангају.

Дизни, који тренутно у Шангају гради забавни парк, повећава своје пословање у Кини. Од компаније за онлајн приказивање филмова Тудоу Холдингс купио је право да кинеским гледаоцима приказује своје филмове и серије на захтјев.

Ограничења, међутим, остају и кинеској публици биће доступни само "званично одобрени" филмови.