Дивац: Бар једно злато на Олимпијади

БЕОГРАД – Предсједник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац изјавио је да од српских спортиста на Олимпијским играма у Лондону очекује знатно боље резултате од оних на претходним играма, у Пекингу и Атини, и изразио наду да ће бар једна медаља бити златна.  „Увек желите да остварите боље резултате него у претходном периоду, тако да је […]

четвртак, март 17, 2011 / 16:55

БЕОГРАД – Предсједник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац изјавио је да од српских спортиста на Олимпијским играма у Лондону очекује знатно боље резултате од оних на претходним играма, у Пекингу и Атини, и изразио наду да ће бар једна медаља бити златна.

 „Увек желите да остварите боље резултате него у претходном периоду, тако да је Лондон за нас велика шанса да остваримо боље резултате и од Атине и од Пекинга. Оптимиста сам јер смо направили систем финансирања, такав да наши спортисти неће имати разлога да брину о финансијској подршци, што се тиче припрема и тренажног процеса до Олимпијских игара. То је оно што је предуслов да се направе добри резултати”, рекао је Дивац у интервјуу Танјугу.

Дивац не крије да је његова велика жеља да после сребра и двије бронзе освојене прије четири године у Пекингу (Чавић, Ђоковић и ватерполисти) у Лондону освојимо и прву златну медаљу.

„Имамо феноменалне спортисте и добру шансу да остваримо тај резултат, да освојимо златну медаљу. Интересантно је да смо сада у 101. години олимпијског покрета у Србији, а у Лондону ћемо следеће године обележити 100 година од првог учешћа Олимпијског тима Србије на Олимпијским игарама. До сада смо у том периоду, под различитим именима остварили резултат од 98 медаља и имамо шансу за јубиларну 100. медаљу” истакао је Дивац који је, иначе, од тих 98 медаља освојио двије сребрне, у Сеулу 1988. и у Атланти 1996. године.

Дивац је подсјетио да се налазимо у предолимпијској години када нас очекују многа квалификациона такмичења на којима ће наши спортисти покушати да у што већем броју испуне олимпијску норму.

„Тренутно имамо четворо сигурних учесника у стрељаштву, али надамо се да ће још много наших спортиста изборити место у тиму за Лондон. Оно што је жеља свих нас јесте да одемо у што већем броју, надам се да ће нас бити више него у Пекингу.„

Дивац није крио да посебна очекивања има од „својих кошаркаша”.

„Лично сам везан за кошарку, па очекујем да кошаркаши успеју, што ће бити веома тешко, јер само прве две екипе са ЕП одлазе на Олимпијске игре. Уколико поновимо успех из Пољске, то ће значити да смо у Лондону, ако не, онда имамо предолимпијски турнир који је свакако тежа варијанта. Искрено, очекујем пласман и од кошаркаша, али и одбојкаша, ватерполиста, па чак и од рукометаша. Имаћемо наравно и представнике у индивидуалним спортовима, ту, пре свега, мислим на пливаче, тенисере, веслаче, кајакаше”, рекао је Дивац.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *