Дистрибуција Монтевидеа ионако на крају

Дистрибуција филма „Монтевидео, Бог те видео“ завршена је у Републици Српској тако да инцидент на сарајевској промоцији није омео његово приказивање, изјавио је данас Срни директор дистрибутерске куће „Оскар филм“ из Бањалуке Владимир Љевар. Од почетка године филм је приказан у свим градовима Српске која имају биоскопе, а видјело га је око 30 000 гледалаца. […]

уторак, март 8, 2011 / 09:50

Дистрибуција филма „Монтевидео, Бог те видео“ завршена је у Републици Српској тако да инцидент на сарајевској промоцији није омео његово приказивање, изјавио је данас Срни директор дистрибутерске куће „Оскар филм“ из Бањалуке Владимир Љевар.

Од почетка године филм је приказан у свим градовима Српске која имају биоскопе, а видјело га је око 30 000 гледалаца. Рекорд гледаности у Српској још држи филм Здравка Шотре "Зона Замфирова" који је видјело око 100 000 људи.

"`Монтевидео`је први домаћи филм који је вратио публику у биоскопе. То је одличан, забаван филм и имао је врло добру гледаност у Републици Српској, с обзиром на економско стање у друштву, на стање у којем се налазе биоскопи и с обзиром на пиратерију која угрожава цијелу индустрију", оцијенио је Љевар.

Филм српског режисера Драгана Бјелогрлића "Монтевидео, Бог те видео" приказан је синоћ у зворничком Дому омладине, потврдио је Срни директор овог дома Душан Петровић, наводећи да је Удружење ратних војних инвалида из Зворника тражило да се филм не приказује због Бјелогрлићеве изјаве, али да то није уважено.

Он је додао да је раније са дистрибутером потписан уговор који обавезује зворнички Дом омладине да филм приказује два пута дневно до петка, 11. марта.

Филм "Монтевидео, Бог те видео" наставља са приказивањем у Федерацији БиХ.

Културни центар Пале јуче је отказао приказивање филма "Монтевидео, Бог те видео", које је било планирано и за данас, због, како су навели, моралних и безбједносних разлога.

Бјелогрлић је пред премијеру свог филма у Сарајеву изјавио да му је жао што премијери неће присуствовати бивши генерал Армије БиХ Јован Дивјак који је прошле седмице ухапшен у Бечу по оптужби за убиство 42 српска војника ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву.

Глумац Сергеј Трифуновић се на забави послије пројекције филма у сарајевском биоскопу "Митинг поинт" у петак увече појавио у мајици са бијелим обрисима пензионисаног генерала Армије БиХ и натписом "СараЈово".

Пензионисани генерал Армије БиХ Јован Дивјак ухапшен је у четвртак, 3. марта, у Бечу по Интерполовој потјерници, коју је расписала Србија, а оптужен је за ратни злочин у Добровољачкој улици у Сарајеву 3. маја 1992. године, када је у нападу на колону ЈНА која се повлачила из града убијена 42, рањена 73 и заробљено 215 припадника ЈНА. 0 КОМЕНТАРА

 1. „а оптужен је за ратни злочин у Добровољачкој улици у Сарајеву 3. маја 1992. године, када је у нападу на колону ЈНА која се повлачила из града убијена 42, рањена 73 и заробљено 215 припадника ЈНА“

  Gospodo, obrazujte se , tražite informacije, nije sramota.
  Sramota je vjerovati da se ponavljanjem laži dokazuje išta osim neznanja, zatucanosti i tvrdoglavosti

 2. Дај, Тешњак не смарај. Нажалост ти имаш своју истину, а ми видимо Дивјака као издајника, шверцера и злочинца.
  Тешко да ће се то скоро промијенити код било кога.

 3. Бјела баш си фукара испо!! Од оног наркомана Сергеја ме не чуди али с тобом сам у Вишеграду на снимању „Лепих села“ пјево четничке пјесме и то сад да нам направиш са том јадном и срамном изјавом. Штета што се и ти прода.B-)

 4. Нажалост, 42 у Добровољачкој није лаж. Нажалост, 8000 невиних у Сребреници, јесте. И да их је 80000, и да су били невини.

 5. tešnjak živite u zabludi još uvijek,ti mladići se nisu sami poubijali i shvatite jednom da je u bih bio građanski rat,zato je i nastala REPUBLIKA SRPSKA,to su vam ameri sa dejtonom dokazali!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *