Директор Оскар филма: Анђелинин филм је смеће и нећу га приказивати

Редитељски првенац Анђелине Џоли, филм "У земљи крви и меда”, неће бити приказан у биоскопима у Републици Српској од 16. фебруара, како је планирано. Основни разлог је незаинтересованост публике за ово остварење, наводи дистрибутер, па би слаба посјета утицала на пословање биоскопа, а затим се оспорава и умјетнички домет филма. Владимир Љевар, дистрибутер овог остварења […]

понедељак, 6 фебруара, 2012 / 16:30

Редитељски првенац Анђелине Џоли, филм "У земљи крви и меда”, неће бити приказан у биоскопима у Републици Српској од 16. фебруара, како је планирано. Основни разлог је незаинтересованост публике за ово остварење, наводи дистрибутер, па би слаба посјета утицала на пословање биоскопа, а затим се оспорава и умјетнички домет филма.

Владимир Љевар, дистрибутер овог остварења за Републику Српску и директор Мултиплекса “Палас” у Бањој Луци, каже да ће у свом биоскопу пуштати филмове које људи хоће да гледају, наводећи да с овим остварењем то није случај.

– Тај филм дефинитивно неће бити приказан у Бањој Луци и то је моја одлука. Ја одређујем шта ће играти у “Паласу”, а шта не – каже Љевар за „Блиц“. Он сматра да за тај филм у РС не постоји интересовање.

– Ко хоће да гледа смеће од тог филма овдје? Сматрам да не постоји довољно интересовање за то. Наш биоскоп приказује само оне филмове које ће људи гледати. Ми нисмо на буџету, ако не продамо довољно улазница, онда немамо од чега платити радницима плате. Ко ће онда да сноси те трошкове? Филм није забрањен, већ нико није заинтересован. Нема зараде од тога – истиче Љевар.

Он каже да је филм погледао и да може да потврди да нема умјетничку вриједност.

– Гледао сам филм и у њему су Срби приказани као негативци, али је и осим тога, филм лоше урађен. То је и за једног обичног гледаоца, на примјер из Француске који нема субјективан став ни према муслиманима ни према Србима, обично смеће. То је смијешна фабула, смијешни дијалог, смијешна режија, сценографија – страшно! Нема никакве везе са умјетничким дјелом. Ако занемаримо ту политичку ноту, то остварење је опет смеће – каже власник „Паласа“.

По његовом мишљењу филм ни по каквим критеријумима не заслужује да буде приказан.

– Ко хоће да га у Бањој Луци приказује, нека га приказује, код мене неће сигурно, а одаћу вам тајну, сплет околности је такав да сам ја једини дистрибутер за овај филм у Републици Српској. Оно што ја одредим да ће се приказивати, тако ће бити и у осталим градовима – закључује Љевар, иначе директор и дистрибутерске куће “Оскар филм”.

Свечана премијера остварења “У земљи крви меда” биће у Сарајеву 16. фебруара и према Љеваровим ријечима, није спорно да се тамо приказује пошто у Федерацији постоји интерес публике да погледа тај филм.

У биоскопу у Зворнику, како сазнајемо, филм такође неће бити приказан.

– Грађани нису претјерано заинтересовани за овај филм, па је одлучено да га не стављамо на репертоар – каже Душан Петровић, директор тамошњег биоскопа, установе која функционише тако да ако дистрибутери одлуче да доставе филм, они ставе плакате и обавјештења о филму па људи резервишу карте. Засада, како нам је речено, не постоји заинтересованост да се резервишу карте за филм Анђелине Џоли.

Можда у Бијељини

Лазар Авакумовић, директор Културног центра “Семберија” из Бијељине, каже да се чека београдска премијера, па ће се знати да ли ће филм бити дистрибуиран и приказан. „Овдје се филмови углавном приказују послије београдских премијера, па ћемо више информација имати након што остварење Анђелине Џоли буде приказано у Београду“, наводи Авакумовић.0 КОМЕНТАРА

 1. Može li neki film promijeniti ništa.Ljevar, znam ga iz filmskih krugova, Hrvat, mora biti ponizan i prvi predložiti nešto, kako se ne bi kome zamjeio.Ja ga razumem, ali ga ne opravdavam.Čekam da vidim taj film i ako bude smeće, svima ću govoriti da jeste.Zašto mi uvek prvi idemo pred rudu i dajemo podršku politici na neviđeno.Lazar iz Bijeljine korektnbo kaže, daj da ga vidim i onda ću preduzeti mere.

 2. dobojba, 06.02.2012. 17:09:53

  Добојски балијице, педеру обрезани, папане са Усоре, зашто ТИ толико волиш „руду“, то нам је свима јасно, али зашто волиш сам себи скакати у уста, е то ми је мало магловито?!
  Море бит’ да си ситне ките, а волио би сам себи подувати онако у стилу „самопомоћ је најбоља помоћ“,а не моРеш постићи… Џаба натезати …И тако то.

  Тај твој „хрват“ Љевар је борац Војске РС, рањаван, човјек од ријечи и интегритета, и он нема размишљање и проблем једног дајгуза балијице који само мјерка и стриже ушима одаклеН вјетар дуХа!:D

  Прочитај поново говедо неписмено ако знаш ћирилицу:

  …“Он каже да је филм погледао и да може да потврди да нема умјетничку вриједност.

  – Гледао сам филм и у њему су Срби приказани као негативци, али је и осим тога, филм лоше урађен. То је и за једног обичног гледаоца, на примјер из Француске који нема субјективан став ни према муслиманима ни према Србима, обично смеће. То је смијешна фабула, смијешни дијалог, смијешна режија, сценографија – страшно! Нема никакве везе са умјетничким дјелом. Ако занемаримо ту политичку ноту, то остварење је опет смеће – каже власник „Паласа“.“

 3. Његова реакција, мислим, на почетку је била да ће се филм приказивати, прије него што се почео приказивати у САД. Али, очигледно да је након што је погледао филм… донио одлуку да нема потребе. Подржавам!

 4. Ljevaru su salili stravu.Tako mu rekao „veliki“ i to je kraj. Nisam ni za kakve zabrane, ni zakakva ograničenja, pogotovo da bilo koji i ljevak i dešnjak određuje šta je dobro, a šta nije, šta vrijedi, a šta ne vrijedi. Opet ćemo biti predmet bespotrebne halabuke. Zar nije trebao da film dođe, pa ko voli neka izvoli. Pa kada bi kino sale prikazali praznima, a takve bi i bile, to bi im bila velika šamarčina.

 5. Zaboravio sam da kažem da su nedavno ti isti koji sada pljuju ono što i jeste za pljuvanje, ali na pametan način, praznim kino salama, dočekali Šerbedžiju – glavnog lika iz anđine priče , raširenih ruku, slikali se sa njim, tapšali ga , lizali mu se, i stavljali sebi plus što ga dovedoše da ga vidimo.
  Ovako, stali smo u red onih koji su zabranjivali Satanske stihove. Gdje su nam toliki najskuplji na svijetu savjetnici da nasavjetuju naše preumne velikaše?

 6. Требате људи раздвојити патриотиза од комерцијалних послова. Гарашанин када говориш о Паради, онда мораш знати да је филм донио профит и помогао дистрибутерима, овдје директн Љевару да профитира и да уз све то испалти плате радницима. Ако човјек каже да је филм лош, шта је спорно? Што би стављао на репертоар оно што нигдје не пролази? Зато што се у пар наврата спомиње наша судбина и што је интерпертирана на начин како ми мислимо да није коректан? Као ишли би ми да гледамо ово смеће? Да се не лажемо, па нисам никада одгледао ниједно смеће са темом рата на овим просторима, до краја. Какви лоши филмови су то били, а и продукција. Зашто се нисте бунили што разна срања нису никада играла у кину, а много су негативни према нама? Зато што их медији нису тако испратили и зато што су протагонисти све завршавали тамо негдје у тој грозној Америци.. Парада је донијела паре свима који су радили на њој и то је то. Савјет Европе је финансирао причу о геј популацији, а осим трејлера Срби и нису нешто наружени превише. Шта, као не постоји проблем? Нисмо жестоки према свему што је другачије? Па код нас се ментално ретардирани још скирвају од јавности, а какав однос д очекујемо према болесницима који су хомосексуалци, је ли? Ми смо веома затворено друштво и то је факат. Што се тиче Љевара, немојте заборавити у свом интернет патриотизму и виртуелном надмудривању непознатих људи да је Љевар отворио и бесплатно дао своје кино, да би дјеца са списка Центра за социјални рад и из Удружења 4+ могла одгледати, можда и први пут у 3-де технологији цртани филм. Колико је вас овдје патри(ј)ота који сте тако нешто урадили за већи број дјеце? Некима је боље да шуте, када отворе уста шире задах трулежи.x-(x-(

 7. Мудар потез. Приватни биоскоп и не можеш наређивати газди шта да ради. Човјек неће да прикаже овај филм, а власт и да жели не може га натјерати, јер тада би прекршила његова права.

  Е, тако се то ради ! Овај потез (Љевара и власти) је сјајан.

 8. Bo Žo Ču Ko,ja tebe želim da odvedem psihijatru, dam ti adresu, telefon, potrudim se oko tebe, ali ti nećeš.Bolestan si mnogo, mnogo.Što bi rekao Jesenjin “ Ne znam otkud dođe ta bol“.Ako Srbe mere po tebi, onda smo čista psihijatrija.Leži se Ču Ko.Biće manje budala u Republici Srpskoj. Tu treba pametnih glava,Božo ČUKERANČE.Ko ti nadenu ime, svaka mu čast. Ime najviše oslikava karakter vlasnika. Čuko.Psi laju(Božo),karavan prolazi.Pamet je otišla Istočno od Tebe