Дипломе фалсификовало 19 службеника владе Дистрикта

Градоначелник Брчког Анто Домић изјавио је данас да је у поступку провјере диплома запослених у Владиним органима и институцијама до сада утврђено да су код 19 лица фалсификоване дипломе на основу којих су запослени. Он је навео да отказ нису добили сви запослени код којих је утврђено фалсификовање диплома, јер је у три до четири […]

уторак, 26 новембра, 2013 / 15:37

Градоначелник Брчког Анто Домић изјавио је данас да је у поступку провјере диплома запослених у Владиним органима и институцијама до сада утврђено да су код 19 лица фалсификоване дипломе на основу којих су запослени.

Он је навео да отказ нису добили сви запослени код којих је утврђено фалсификовање диплома, јер је у три до четири случаја Апелациона комисија Брчко дистрикта, као другостепени управни орган, поништила рјешења о раскиду радног односа, зато што се радило о лицима која су имала обавезу да се дошколују.

"Према тумачењу Апелационе комисије, против таквих лица требало је, према важећем закону, покренути дисциплински поступак, а не давати отказ. У нацрту новог Закона о државној служби у органима управе, који је у скупштинској процедуру, случај ће бити одмах санкционисан", појаснио је Домић.

Он је оцијенио забрињавајућом, појаву да из појединих образовних установа приликом провјере диплома стижу контрадикторни подаци.

Домић је појаснио да из таквих школских установа прво стигне податак да траженој особи није издата диплома у тој установи, а касније одједном услиједи исправка да је диплома ипак издата.

"То је проблем којим би требало да се позабаве тужилаштва и ја ћу, свакако, ових дана упутити писмо појединим надлежним тужилаштвима да истраже те образовне институције, да видимо шта се ту збива. Немогуће је да нам неко пошаље званичан документ, а послије тога да шаље исправке", рекао је Домић.

Поступак провјере диплома свих запослених у Влади Брчко дистрикта биће настављен.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор