Динкић: Најјачи људи ДС нису били у влади

Млађан Динкић је изјавио у "Кажипрсту" Б92 да и даље мисли да није погријешио у својим јавним иступима прије него што је смјењен, иако признаје да су били неуобичајени. Он тврди да је поднио оставку на функције у Влади само да би се скратила процедура за његов одлазак. На питање да ли је подношењем оставке […]

среда, фебруар 16, 2011 / 17:15

Млађан Динкић је изјавио у "Кажипрсту" Б92 да и даље мисли да није погријешио у својим јавним иступима прије него што је смјењен, иако признаје да су били неуобичајени.

Он тврди да је поднио оставку на функције у Влади само да би се скратила процедура за његов одлазак.

На питање да ли је подношењем оставке желио да избјегне расправу у Скупштини, будући да се након разријешења покреће дебата, Динкић каже да није, јер ће ње свакако бити када буду постављани нови министри.

Динкић је рекао да када је упутио критике влади, није имао никакав план да је руши.

"Нисам имао никакав план, ја сам само желео да влада ради боље. Влада је радила килаво. Све то што сам причао као да је одлазило у ветар. Ја сам покушао да унапредим рад. Имамо потенцијала да радимо боље", рекао је он.

Динкић је додао да је проблем у људима који окружују предсједника Србије и ДС Бориса Тадића и да при томе не мисли на оне који су чланови владе.

"Тадићу сарадници говоре не оно што је истина него оно што мисле да би он хтео да чује. Можда сам ја у праву, а можда не. Тадић ће једном размислити о ономе што сам рекао. Најјачи људи ДС нису били у влади. Добили су шансу они који ће климати главом, а не они који знају", рекао је некадашњи потпредсједник Владе Србије и додао да је сматрао да дуго најављивана реконструкција владе мора брже да се изведе.

Он је рекао да су односи међу ривалским струјама унутар Демократске странке оптерећивали рад Владе Србије.

"Седнице владе су изгледале као да је Велики брат. Нико није био сигуран да ли ће оно што дискутује на седници сутрадан осванути у неким новинама. После сваке седнице увек су се појављивале незваничне информације. Знам да то нису радили људи из СПС и да то нису радили наши људи. То су људи из ДС радили једни другима. Сматрао сам да је премијер то морао да пресече", рекао је Динкић.

Он је додао да контролом медија не може да се постигне много.

"Утицај на медије не може да даје резултате. Ви можете стално говорити да је нешто бело, али ако људи виде да је црно, то нема значаја. Мислим да још има времена да се ствари окрену и да се направи преокрет. Тај преокрет прво мора да се догоди у главама оних који одлучују", рекао је Динкић.

Динкић је такође рекао да је поднио оставку на мјесто потпредсједника Владе и министра због тога што сматра да парламент не треба да троши вријеме на расправе о њему, а не због тога што се боји критика.

"Они који ме познају знају да ја никада не бежим од критика. Мене страшно љуте лажи. Желим да влада настави да ради и има пун мандат. Постоји шанса да добијемо кандидатуру до краја године. Милица Делевић је најзаслужнија за тај процес. Желим да влада настави да ради како би се реализовале неке договорене инвестиције за које мислим да ће их мој наследник наставити", рекао је Динкић.

Иначе, Млађан Динкић је још јуче рекао да ће каријеру наставити на позицији шефа посланичког клуба Г17плус.Оставите одговор