Динкић демантује Динкића: Нисам лагао за Тадића

Потпредсједник Владе Србије и министар за економију и регионални развој Млађан Динкић демантовао је писање листа "Данас” да је наводно обећао да ће грађани добити од бесплатних акција 1.000 евра, да би предсједник ДС Борис Тадић побиједио на предсједничким изборима. Динкић је рекао да је лист „Данас” у интервјуу под насловом „Због Тадића сам обећавао […]

среда, 29 децембра, 2010 / 13:37

Потпредсједник Владе Србије и министар за економију и регионални развој Млађан Динкић демантовао је писање листа "Данас” да је наводно обећао да ће грађани добити од бесплатних акција 1.000 евра, да би предсједник ДС Борис Тадић побиједио на предсједничким изборима.

Динкић је рекао да је лист „Данас” у интервјуу под насловом „Због Тадића сам обећавао 1.000 евра”, објављеном 27. децембра, непрофесионално и злонамерно ставио у наслов нешто што није рекао, истргнувши га из контекста интервјуа, што су искористили за манипулације његови политички противници, који се плаше раста рејтинга његове партије Уједињени региони Србије.

Динкић је у емисији „Кажипрст” РТВ Б92 рекао да је дубоко вјеровао у то да је могуће да грађани добију од бесплатних акција 1.000 евра и да и данас сматра да би те акције толико вриједеле да није било свјетске економске кризе, која није могла да се предвиди и која је вишеструко оборила цијене свих могућих акција у свијету и да НИС није продат у бесцијење Русима.

Он је рекао да и сада вјерује да ће грађани добити много већу вриједност, него што неки аналитичари процјењују, што ће се показати после приватизације „Телекома”, али да неће добити онолико колико је обећао.

Истичући да му је жао што је ДС на бази некоректног наслова „Данаса” извела закључке да се иза некога заклања, Динкић је нагласио да му никада Тадић није тражио да то обећа, него да је сам преузео цијелу одговорност и да сам плаћа политичку цијену

Динкић је рекао да је написао и писмо грађанима и поднио додатни ризик зато што је сматрао да то може да помогне Борису Тадићу да побиједи на предсједничким изборима и да се није никада ни иза кога сакривао.

Он је навео да је објављена лаж конструкцијом која имплицира да је намјерно лагао да би Тадић добио изборе, јер то никада не би учинио ни за кога да би добио неке политичке поене, подсјетивши да на предсједничким изборима није ни учествовао и да то обећање није било намијењено странци.

Динкић је рекао да није слагао, него дао погрешну процјену, на чију реализацију није могао утицати и да је потребно погледати емисију „Распакивање” РТС од прије мјесец дана у којој је рекао исто што је изјавио и „Данасу”, а да је де факто помогао Тадићу да добије изборе, јер је, према анкетама, допринио да 700.000 људи за њега гласа.

Дневни лист Данас је демантовао Динкићеве изјаве за радио Б92. наводећи да он у њима неколико пута мијења исказ, шта је заправо погрешно урађено (истргнут контекст, негирање изјаве. погрешан наслов…).

Из редакције истичу да је интервју био ауторизован, те да су на снимљеној траци остале и много сочније ствари, које нису убачене у текст.Оставите одговор