Дијана Јешић пише Срђану Амиџићу (јавно)

Професоре и колега одборниче Амиџићу, читајући Ваше јучерашње обраћање Јелени Тривић, заиста сам се препала у ком правцу је отишла Ваша реторика. Да ли је могуће, професоре, да се позивате на књиге и крађу називате статистичком грешком? Стоји, између осталог, у саопштењу које преносимо у цјелости.

среда, 19 октобра, 2022 / 15:40

Према Вашим ријечима, то је мање од 1% украдених гласова. Није. Знате и Ви да се ради о много већем броју, а све и да се ради о малом броју, да ли то значи да је Вама у реду да се "крадуцка"? Грешке, односно крађе и преваре, су уочене на стотинама мјеста, па како онда то називате? Широко распрострањеном статистичком грешком? Или да назовемо то правим именом: организованом крађом гласова?

Овако се Дијана Јешић, одборница ПДП-а у Скупштини града Бањалука, обратила СНСД-овом одборнику Срђану Амиџићу, реагујући на његову изјаву.

– То Вам је исто као када службеник у банци са рачуна клијената новац пребаци на свој рачун. Од неког узме 10 КМ, од неког 20 КМ, неком узме све са рачуна. Статистички гледано, то је мање од 1% укупног збира новца на свим рачунима, али је и даље крађа. И тај службеник мора да одговара за почињену криминалну радњу – каже Јешићева.

Она истиче да је украсти глас исто што и украсти било шта друго.

– А крало се и варало на све начине. И за све постоје докази, постоје свједоци. И Ви то знате сигурно. Мене забрињава то што Ви сматрате да је то у реду и што побједника избора проглашавате на основу овако добијених резултата. Мене брине што Ви народу то представљате као нормално. У реду је красти. У реду је прекројити вољу народа. Није то пуно, мање од 1%. Каква је то порука, професоре? Само 1% од укупног броја гласача је огроман број, а то је оно што је видљиво голим оком. Ви добро знате да највеће нерегуларности настају разним другим начинима, а ако не знате, питајте Ваше колеге у Добоју, гдје су избори због тих ствари поновљени – поручује Јешићева.

Јешићева додаје да одговорни за изборну крађу неће полагати испит из статистике, него ће одговарати пред судовима и тужилаштвима због почињеног кривичног дјела.

– А Ви се тужбе требате бојати једино ако сте учествовали у овом организованом криминалу. Неће Вас нико таргетирати ако сте гласали по свом нахођењу. Знам да то очекујете, јер то странка којој Ви припадате, ради. Али нисмо сви исти – наводи Јешићева и наставља:

– И на крају, професоре Амиџићу, ја сам бар од Вас очекивала да позовете Ваше гласаче и ботове да остану културни и цивилизовани и да не вријеђају једну жену на тако приземан начин. Није битно којој опцији припада, она је, ипак, Ваша колегица и угледни професор и академски грађанин овог града. Заиста сам то од Вас очекивала, али сте се Ви, нажалост, само придружили њима – закључује.