Дигао кредит код Бобара, дао паре његовим фирмама, данас отишао на добош

На лицитацији која је данас одржана у Окружном привредном суду у Бијељини, продате су некретнине предузећа "Кришка" из Бијељине и то Градска пивница и маркет за 387.600 КМ.

уторак, 28 новембра, 2017 / 16:19

Некретнине су биле процијењене на 775.166 КМ, али су продате за половину процијењеног износа купцу Жики Перићу из Бијељине, јавља пословни портал Капитал.

С обзиром на то да Бобар банка у стечају има првенство реда намирења, други тражилац извршења, предузеће "Комуналац" остао је ненамирен овом продајом.

Пуномоћник предузећа "Кришка" Саво Бојановић изјавио је након одржане лицитације да јавност није упозната са позадином, како он каже, наводног дуга предузећа "Кришка" Бобар банци у стечају.

"Код овог суда је поднесена тужба предузећа "Кришка", против "Бобар Аутосемберије" и Бобар групе. У питању је кредит који је предузеће "Кришка" подигло у Бобар банци 14. јула 2014. године. Истог дана, када је кредит подигнут, предузеће "Кришка" је уговором о позајмици већи дио новца дало "Бобар Аутосемберији" и "Бобар групи", каже Бојановић.

Он је нагласио да су ова предузећа са позајмицом преузела и обавезу да врате тај кредит.

"Међутим, десило се то што се десило. Бобар банка је отишла у ликвидацију, односно у стечај и све те фирме које су биле повезане са Бобар банком су пропале. Данас је продата имовина, а наша тужба, којом тражимо ништавост уговора о кредиту и ништавост уговора о позајмици још увијек није дошла на дневни ред у овом суду", каже адвокат Бојановић.

Он тврди да је истог дана, када је кредит подигнут у Бобар банци, дио новца пребачен на жиро – рачуне Бобар Аутосемберије и Бобар групе, те да до данашњег дана тај новац није враћен предузећу "Кришка".

Пуномоћник Бобар банке у стечају Миленко Зеленовић који није присуствовао овом рочишту, каже да је у овом конкретном случају сасвим ирелевантно то што је предузеће "Кришка" већи дио тог новца позајмило другим правним лицима. Он каже да свако правно лице има своју властиту одговорност у финансијским трансакцијама.