Деветнаест година након агресије: Шеф НАТО дошао у Србију

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг допутовао је данас у Београд, гдје га је на аеродрому "Никола Тесла" дочекао министар одбране Србије Александар Вулин.

субота, октобар 6, 2018 / 18:12

Дочеку су присуствовали амбасадор Србије при мисији НАТО-а у Бриселу Миомир Удовички и шеф НАТО војне канцеларије за везу у Београду бригадни генерал Ћезаре Маринели, саопштено је из Министарства одбране Србије.

НАТО је раније саопштио да ће Столтенберг и предсједник Србије Александар Вучић у понедјељак, 8. октобра у Младеновцу озваничити почетак цивилних вјежби помоћи у ванредним ситуацијама "Србија 2018".

Вјежбе су организовали НАТО, Евроатлантски координациони центар за реаговање током природних катастрофа и Министарство унутрашњих послова Србије.

Столтенберг ће у понедјељак одржати говор на конференцији коју организује Београдски безбједносни форум.

Овај форум организује и разговор Вучића и Столтенберга о томе шта Србија жели да постигне већом сарадњом са војном алијансом.

Главне теме дијалога биће како ће се развијати односи Србије и НАТО, у којим областима постоји највећи потенцијал за јачу сарадњу и какве су практичне користи за грађане Србије и региона.Оставите одговор