Десезонирана Дејтонка: Индустријска производња у паду 3,3 одсто

Укупна десезонирана индустријска производња у БиХ у априлу мања је за 3,3 одсто у односу на претходни мјесец, а у поређењу са истим мјесецом прошле године биљежи пад за 9,1 одсто, објавила је Агенција за статистику БиХ.

четвртак, мај 25, 2023 / 13:09

Производња енергије у априлу већа је за 1,7 одсто у односу на март, док је производња нетрајних производа за широку потрошњу мања за 4,3 одсто, интермедијарних производа за 4,9 одсто, капиталних производа за 6,4 одсто, а трајних производа за широку потрошњу за осам одсто.

У априлу ове, у односу на исти мјесец прошле године, производња трајних производа за широку потрошњу мања је за 0,8 одсто, капиталних производа за 6,6 одсто, енергије за 7,3 одсто, интермедијарних производа за 11 одсто, те нетрајних производа за широку потрошњу за 12,4 одсто.

Десезонирана индустријска производња у априлу у производњи и снабдијевању електричном енергијом и гасом је већа за 1,7 одсто у односу на март, док је у вађењу руда и камена забиљежен пад за 0,1 одсто, а прерађивачкој индустрији за 5,1 одсто.

У априлу, у односу на исти мјесец лани, индустријска производња, календарски прилагођена, биљежи пад у производња и снабдијевање електричном енергијом и гасом за 5,6 одсто, прерађивачкој индустрији за 9,3 одсто, те вађењу руда и камена за 10,5 одсто.Оставите одговор