Десетине хиљада људи на протесту у Лондону

Десетине хиљада људи протестоваће данас у Лондону и другим британским градовима због нових владиних мјера штедње.  Синдикати, антиратне организације, политичари лијеве оријентације и други активисти прикључили су се демонстрацијама како би исказали незадовољство због смањења трошкова у јавном сектору, за шта званичници кажу да је неопходно како би се смањио дуг који је премашио милијарду […]

субота, октобар 20, 2012 / 15:12

Десетине хиљада људи протестоваће данас у Лондону и другим британским градовима због нових владиних мјера штедње.

 Синдикати, антиратне организације, политичари лијеве оријентације и други активисти прикључили су се демонстрацијама како би исказали незадовољство због смањења трошкова у јавном сектору, за шта званичници кажу да је неопходно како би се смањио дуг који је премашио милијарду фунти (1,7 милијарди долара).

Програмом штедње постигнути су неки мањи успјеси, као што је незнатно смањење буџетског дефицита, али економски пад је забиљежен у већ три узастопна квартала.

Брендан Барбер из Конгреса синдиката, једног од организатора демонстрација, изјавио је да је порука данашњег протеста да штедња једноставно не даје резултате.

„Влада отежва живот милионима грађана смањењм плата радницима, док богатима смањује порезе”, казао је Барбер.

Лидер опозиционе Лабуристичке партије Ед Милибанд обратио се окупљенима у Хајд парку, гдје је добио подршку када је критиковао, како је рекао, „самопоражавајућу штедњу”. Демонстранти су му, међутим, звиждали, када је рекао да ће нека смањења трошкова морати да буду учињена на један или други начин.

Протести су били мирни и нико није ухапшен.

Међу демонстрантима је било и дјеце обучених као медицинске сестре, саобраћајци и други радници, с транспарентима на којима је, између осталог, писало да је британски премијер Дејвид Камерон „рецепт за катастрофу”.

Слични протести одржани су и у Белфасту и Глазгову.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Ustajmo mi Njegovo roblje,
  mi suznji koje mori glad!!!!!!!
  ON ne misli da stane sa porobljavanjem, sa pljackom i otimanjem. Nikad , osim u ratu, nije bilo gore.
  2o godina od rata, nikada bjedniji, nikada nezaposlenost veca, nikada vece beznadje, a s druge strane njegovi banditi su stvorili imperije kakve nemaju ni kraljevi i carevi svjetski.
  USTAJMO, MI NJEGOVO ROBLJE,
  MI SUZNJI KOJE MORI GLAD!!!!!!!

 2. A,kada gladna stoka provali ogradu, pa u stmpedo. Kada ce pitanje je dana. Neka se zamisle cobani i cobanice u blindiranim beemveovima i helikopterima…Da su imali cime da misle ne bi im stoka ni pregladnila. OLE!!!! Crvena krpa im je predugo mahala ispred usta.

 3. A,kada gladna stoka provali ogradu, pa u stmpedo. Kada ce pitanje je dana. Neka se zamisle cobani i cobanice u blindiranim beemveovima i helikopterima…Da su imali cime da misle ne bi im stoka ni pregladnila. OLE!!!! Crvena krpa im je predugo mahala ispred usta.

 4. Приједор, немој тако.То само говори да смо ми Срби достојанствени и када смо гладни. Нисмо ми разуларена гомила „барбара Брита“ како их је још Тацит прозвао:-) Сјети се само Милунке Савић, Војводе Степе и данашњих српских команданата који су подстанари у земљи за коју су били спремни и живот да дају, попут генерала Зубца у Требињу и да не набрајам! Скроз си у праву за блинд аута, хелиће и црвене заставе… Народ трпи и то је истина,а како ће се ствари у будућности одвијати остаје да се види. Док дају и једну КМ из буџета овом јадном народу, стампеда бити неће, јер у главама тих људи нема мишљења да су то њихови новци, већ да им га држава даје великодушно, што је апсурд! за разлику од нас Брити (барбари) имају свијест да су то њихови тешко зарађени новци и отуда протести:-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *