Десетине хиљада Египћана поново на улицама Каира

КАИРО – Десетине хиљада Египћана су се данас окупиле на тргу Тахрир у центру Каира тражећи "спас револуције” која је довела до свргавања са власти бившег предсjедника Хоснија Мубарака. „Коалиција младих”, иницијатори демонстрација против владе Мубарака почетком године на тргу Тахрир, позвала је грађане да се поново окупе и затраже кажњавање одговорних за смрт и […]

петак, 1 априла, 2011 / 23:13

КАИРО – Десетине хиљада Египћана су се данас окупиле на тргу Тахрир у центру Каира тражећи "спас револуције” која је довела до свргавања са власти бившег предсjедника Хоснија Мубарака.

„Коалиција младих”, иницијатори демонстрација против владе Мубарака почетком године на тргу Тахрир, позвала је грађане да се поново окупе и затраже кажњавање одговорних за смрт и рањавање учеснике антивладиних протеста.

Они такође траже да се из државних институција уклоне припадници бивше владајуће Националне демократске партије.

Како наводи агенција Франс прес, демонстранти су данас узвикивали пароле „Народ хоће да очисти државу” и „Легитимитет долази за Тахрира”.

Хосни Мубарак је поднио оставку 11. фебруара, након вишенедељних масовних демонстрација.

Египат је убрзо потом представницима бивше власти забранио да напусте земљу. Њихова имовина је замрзнута док се не заврши истрага о корупцији и проневjери државних средстава.Оставите одговор