Десет твитер питања за Игора Радојичића

У нади да ћемо бити у прилици да објавимо и одговоре, објављујемо десет питања за Игора Радојичића која је послао Дражен Милосављевић. 1. У предвечерје општих избора 2014. Градски одбор СНСД Бања Лука, на чијем сте челу, након 10 година неприкосновене власти и двије године у деведесетим, након уништења и оне привреде која у рату […]

четвртак, 3 јула, 2014 / 12:45

У нади да ћемо бити у прилици да објавимо и одговоре, објављујемо десет питања за Игора Радојичића која је послао Дражен Милосављевић.

1. У предвечерје општих избора 2014. Градски одбор СНСД Бања Лука, на чијем сте челу, након 10 година неприкосновене власти и двије године у деведесетим, након уништења и оне привреде која у рату није уништена, заговара реиндустријализацију.
Шта/ко Вас је то спречавало да протеклих година проведете реиндустијализацију? Да ли ће само Градски одбор СНСД Бања Лука проводити индустријализацију, а други одбори неће? Да ли сте Ви то кренули стазама проф. Алексе Милојевића?

2. Овај новац што се опљачка од грађана Републике Српске, да ли то све заврши у џеповима домаћих политичара и њихових саплеменика, кумова и јарана, или се дио прослијеђује даље у Израел, Москву, Вашингтон и остацима УДБА-е, који су и довели потоње на власт?

3. Да ли се краде новац из ЕПРС како би се финансирала странка чији сте потпредсједник? Да ли су некадашњи кадрови Царина РС (сјеменишта црвенијег крила СНСД-а) награђени министарским позицијама зато што су доносили новац партији крајем 90-их?

4. Јесу ли снижени дјечији додатак, просјечна пензија од 330 КМ и социјална помоћ од 41 КМ највећа достигнућа социјалдемократије? Какве везе уопште СНСД има са социјадемократијом? Да ли сте сагласни да је КПЈ носила далеко више социјадемократских елемената.

5. Да ли бисте учествовали у reality квизу Survivor (преживи мјесец дана са пензијом од 169 КМ? Или платом од 360 КМ? Да мјесец дана једете уштипке и попару, како је то случај са значајним процентом грађана Републике у којој влада социјадемократија?

6. Да ли је живот на рачун властите и туђе дјеце, рођене и нерођене, потомака уопште, чијих сте потрошили пет милијарди КМ како би се одржао лажно стабилан систем државе у функцији раста партија и партијаша, регресија или прогресија у цивилизацијско-културном смислу?

7. За кога навијате кад играју Борац – Игокеа? Јасно да не играју, јер је Кумашин дотукао Борац до гашења и нижег ранга, како би остала само Игокеа, али питам више хипотетички (ШББ КББ). Која Вам је прва асоцијација кад видите рекламу Балкан Инвестмент Банке на дресу кошаркаша Игокее?

8. Зашто сте дозволили систем вриједности по којем пластична трава у Крупи на Врбасу вриједи милион КМ, а бањолучки бренд РК Борац не вриједи ни 50 000 КМ?

9. Који парфем користи Мадлен Олбрајт? Да ли сте Ви „нови дашак вјетра на Балкану“, с обзиром да сте добили позив да поједете кифлу, путер, џем и комадић воћа? Кад погледате ту фотографију с бабом која је засипала радиоактивним бомбама српску дјецу, какав Вас осјећај обузме?

10. Зашто нисте стали у заштиту проф. др Душка Рачића, када је он стао у заштиту здравства Српске? Да ли се Ви плашите Милорада Додика? Јесте ли икад сањали да у комитету, попут Мирка Топаловића, устанете и кажете: „Довели сте фирму на ивицу пропасти. Од данас имате да слушате мене или Вас неће бити, је ли јасно?! Доста је мени било батина и наређивања…“

С дозираним поштовањем,
Дражен Милосављевић ([email protected])
Хвала унапријед! (1.7.2014.)0 КОМЕНТАРА

 1. ex-1978

  Јел’ to Mилосављевић нема право да пита предсједника Скупштине само из разлога што није завршио фалултет? Јел’ то демократија? Јел’ исти тај Милосављевић мање вриједи?

  Е моја бено, црвена (комунистичка)…

 2. ex-78
  Да ради на траци у пивари или има своју фирму онда није обавезан одговарати на питања грађана. Али пошто живи на буџетској грбачи тј. ја га лично плаћам МОРА одговарати на питања грађана. Да се ја тако понашам на свом послу одмах би добио отказ.

 3. Pitanja koja je postavio Dražen nisu neko teško gradivo, na njih manje-više svi znamo odgovor, ali bez obzira ma koliko pitanja bila laka, za neočekivati je da na njih prozvani i odgovori. Kako da kaže da se industralizacije sjetio baš sad pred izbore, a zaboraviće je čim prođu izbori,kako da kaže puteve opljačkanog novca,a oni svi vode u vrh SNSD-a i njihovih tajkuna, itd.itd.Dakle, odgovori se znaju, ali nikad neće stići na adresu javnosti Srpske od mlađanog kadra SNSD-a Radojičića.

 4. Питања су сугестивна,јер би се из њих могло закључити да је СНСД крив за ову ситуацију.А нису,тек су 9 година у континуитету у власти,па пустите људе још један мандат па ћете видјети да може и горе.

 5. Зашто би он било шта одговорао. Твитер и фејсбук нашим политичарима служе за промоцију, умјесто да га искористе за повратну информацију.

  Ваљда ћемо доћи једног дана до директне демократије коју Бранко Драгаш заговара, па нам ови „професионални“ политичари и неће бити потребни.

 6. Dražen je postavio 30-40 pitanja. Da bi se na njih odgovorilo treba brat bratu jedan čitav radni dan prvog čovjeka narodne skupštine. Ajd da je Dražen postavio jedno ili dva – pa da ga i razumijem. Radojičić ima običaj da putem tvitera odgovara na upite građana. Odgovorio bi i Draženu.

  Nije Dražen glup – vrlo dobro zna da odgovore na ovakva i ovoliko pitanja neće dobiti. Ovo njegovo pisanje i nije pitanje – ovo je nekakva kolumna sa upitnikom kao glavnim znakom interpunkcije.

 7. Хехе…на шта се телалук прима.

  Радојчић је дужан да одговара на питања грађана,а ли не на кафанске приче политичких опонената.И то нпр.:
  „Који парфем користи Мадлен Олбрајт?“
  „Да ли се Ви плашите Милорада Додика?“
  „Овај новац што се опљачка од грађана Републике Српске, да ли то све заврши у џеповима домаћих политичара и њихових саплеменика, кумова и јарана, или се дио прослијеђује даље у Израел, Москву, Вашингтон и остацима УДБА-е, који су и довели потоње на власт?“

  Нису ова питања за Радојчића већ да фронаталовски телалук има о чему да шири даље глупе приче.

 8. Буда, пријатељу, немој давати на значају провокаторима, којима је Додик божанство, највећа радост у животу потшаторско весеље и ложење ватре у дрвњени шпорет (кад Симо Пјетлић закукуриче), а највеће цивилизацијско достигнуће распредање по славама о политици са крезубим лолама.

  Одговоре нешто и не очекујем. Управо је циљ да се обесмисли глума демократије. Баш зато питања на која неће бити одговора.

  Али могао би г-дин Радојичић питати свог подређеног званог Зенганешто о покушају да се на Старчевици на мјесту Великог брда (алтернативна локација за школу) покушава промуљати постављање предајника за хрватског оператера. Чуо сам да ће се дићи кука и мотика од оних који су ми доставили информације о покушају преваре. Школа не може, али предајник може.

 9. E ovo je pravo pitanje. Pitanje koje pokazuje put kojim treba ići. Jasno, konkretno. To još treba lijepo zapakovati u prosto proširene i složene rečenice a bez kompleksaških uvreda i prozivki. To je pitanje na koje se može uticati. Pitanje koje se tiče Starčevice i Dražena.

  Kada naš Dražen zapitkuje, tj. provocira na temu reindustrijaliacije, visine plata i soc. pomoći, sponzorstava u sportu – rasplini se, otupi i postane tragikomičan. Ne treba mu to.

 10. drazen78bl, 05.07.2014. 00:11:45
  Zašto ga nisi pitao kolika je šteta naroda nanesena otimanjem od njega rudnika Ugljevik i davanjem Komsar Enerdžiju da sebi gradi termoelekrtranu?
  Zašto ga nisi pitao kolika je šteta narodu nanasena otaimanjem od naroda rudnika Stanarai i davenjm ETT-u da sei gradi termoelektranu?
  Zašto ga nisi pitao kolika je šteta naru nanesena otimanjem reke Drine, Lima i ostalih koje se daju stranom investitori da sebi grde hidroelektrane?
  O tome niko ne priča.
  Kolika je šteta narodu nanesena u tenderskoj privatizaciji privrede 1998-2014?
  Zašto elektroprivreda parama od prodate struje nije samoa za 25 godina izgradila hidiroelektrane na Drini?
  Kolika je šteta narodu nansena pridajum Borača?
  KOlika je šteta narodu nanesena privatizacijom rafinerija Brod i Modriča?
  Kada če strani okupator u rafineriji Brod platiti 596 miliona poreza?
  Zašto ga nisi pitao koliko je para od naroda oteto izgradnjom autoputeva za poslednjih 10 godina?
  Zašto ga nez posla dodatnim oporezivanjem plata za 3%, što je ukupno 70% na neto platu?
  Zašto ga nisi pitao, kolika je ukupna vrednost privatizovane privrede a po kojoj ceni je ona prodata, i koliko su tom prilikom novi vlasnici privojili kapitala koji je stvaran 50 godina mukotrpnim radom naroda?
  DA LI ĆE PO NJIHOVOM EKONOMKSKOM PROGRAMU GRBIRKE GRADITI DRŽAVA ILI STRANI OKPATOR.
  STRANE INVESTICIJE SU ŠTETNE.
  STRANE INVESTICIJE SU STRANE OKUPACIJE.
  POZIVANJE STRANIHI INVESITICIJA JE POZIVANJE STRANE OKUPACIJE.

 11. drazen78bl, 05.07.2014. 00:11:45

  Šta reći na ovaj tekst – osim ODLIČNO!

  Duhovito, a opet polititički i etički diskreditujuće… i izbor „mete“ je u ovom slučaju izvanredan. Naime, Igora Radojićića godinama i politički akteri i građani percipiraju kao jednog od rijetkih nekompromitovanih i nekriminalizovanih članova SNSD-a, pa je kao takav počesto „pozivan“ da se suprostavi onome šta se dešava u toj stranci i Srpskoj uopšte. Njegov izbor je bio da ostane „otirač“ i danas zbog toga trpi ovakve prozivke… vjerovatno zasluženo…

  Pozdrav i podrška za neke buduće tekstove… imate potencijala i šteta je da to ne prezentujete češće…

 12. Још два питања:

  1. Плата асистент / виши асистент на ЕТФ Бањалука је 1200 / 1300 КМ и претпостављам да је мања од плате секретарице у НСРС или шефа протокола. Мислите да је то у реду? Ко ће Вам сутра образовати дјецу „секретарице“ или асистенти и професори?

  2. Ако у октобру изгубите власт логично је да останете без позиције и да умјесто садашњих 3 500 КМ, примате (виши асистент) 1 300 КМ, а Ваша супруга такође остаје без позиције и умјесто садашњих 2 500 КМ дође на плату од 1200 КМ. Како мислите да преживите 4 године са само 2 500 КМ (1300+1200) умјесто садашњих 6 000 КМ? А да не спомињемо службено ауто и остале служебене погодности које су сигурно најмање 1000 КМ мјесечно. Напомињем Вас (као једну од најодговорнијих (тренутно) особа у овом нашем ентитету, мислим по функцији) да већина људи „живи“ са платом од 370 КМ.