Денис Родман дао подршку Сјеверној Кореји?

Некадашња НБА звијезда, подједнако контроверзни и легендарни Денис Родман, разговарао је са предсједедником Сјеверне Кореје Ким Џонг Уном за вријеме кошаркашке утакмице којој су заједно присуствовали. Како преносе амерички медији, Родман је првом човјеку ове, за Запад херметички затворене земље, рекао да у њему има „пријатеља за цијели живот". Родман и Ким су прво ћаскали […]

петак, 1 марта, 2013 / 00:20

Некадашња НБА звијезда, подједнако контроверзни и легендарни Денис Родман, разговарао је са предсједедником Сјеверне Кореје Ким Џонг Уном за вријеме кошаркашке утакмице којој су заједно присуствовали.

Како преносе амерички медији, Родман је првом човјеку ове, за Запад херметички затворене земље, рекао да у њему има „пријатеља за цијели живот".

Родман и Ким су прво ћаскали за вријеме егзибиционе утакмице у Пјонгјангу. Сам меч су играле мјешовите екипе, састављене од играча из Сјеверне Кореје и Америке. Њих двојица су, наводно, сједили један до другог, разговарали и смијали се, и све то без преводиоца.

Популарни „Црв" је затим Ким Џонг Уну, пред окупљеном масом, рекао да у њему има „пријатеља за цијели живот".

Овај сусрет је учинио Родмана најистакнутијим Американцем који се икада сусрео са младим лидером Сјеверне Кореје, који је према бројним наводима заљубљеник у кошарку.

Колика је заправо љубав сјевернокорејског вође према кошарци показује и чињеница да се он није састајао са другим истакнутим америчким држављанима приликом њихових посјета овој земљи. Ријеч је о Мухамеду Алију и Ерику Шмиту, првом човјеку Гугла.

Родман је заједно са тројицом играча Харлем Глобтротерса стигао у Пјонгјанг како би снимио документарац за америчку кабловску мрежу HBO.

Међутим, с обзиром да је ова вијест стигла од стране агента становника Дворане славних, западни медији је прихватају са дозом скепсе.