Демократски фронт позива противнике Владе ЦГ на протесте

Лидери опозиционог Демократског фронта /ДФ/ рекли су да очекују да им се на протестима придруже представници свих странака чији су посланици гласали против повјерења Влади Црне Горе. Лидери ДФ-а, који су расправу о повјерењу Влади Мила Ђукановића пратили са својим присталицама испред зграде Скупштине, навели су да су претпостављали резултат гласања. Један од лидера ДФ-а […]

четвртак, 28 јануара, 2016 / 12:16

Лидери опозиционог Демократског фронта /ДФ/ рекли су да очекују да им се на протестима придруже представници свих странака чији су посланици гласали против повјерења Влади Црне Горе.

Лидери ДФ-а, који су расправу о повјерењу Влади Мила Ђукановића пратили са својим присталицама испред зграде Скупштине, навели су да су претпостављали резултат гласања.

Један од лидера ДФ-а Андрија Мандић оцијенио је да је ријеч о отвореној политичкој корупцији.

"Овај човјек /Мило Ђукановић/, који је на овако недостојан начин одбранио већину, то не говори о његовој снази, већ о слабости", рекао је Мандић.

Мандић је позвао опозицију на протест. "Да сједнемо за сто, договоримо се о свему и заједнички организујемо протест и доведемо овдје цијелу Црну Гору", поручио је он.

Скуп ДФ-а је завршен синоћ око 23.00 часа, а током завршних ријечи представника партија, испред парламента су се груписали припадници полиције у опреми за разбијање демонстрација.