Демофест постао пројекат УНЕСКО

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу, УНЕСКО, уврстила је бањолучки "Демофест" на листу својих пројеката који доприносе зближавању култура. Подршка коју је на овај начин ова међународна организација пружила фестивалу је значајна са аспекта препознавања потенцијала овог фестивала као споне између шест земаља учесница – БиХ, Црне Горе, Србије, Словеније, Хрватске и Македоније. […]

уторак, 23 фебруара, 2010 / 12:10

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу, УНЕСКО, уврстила је бањолучки "Демофест" на листу својих пројеката који доприносе зближавању култура.

Подршка коју је на овај начин ова међународна организација пружила фестивалу је значајна са аспекта препознавања потенцијала овог фестивала као споне између шест земаља учесница – БиХ, Црне Горе, Србије, Словеније, Хрватске и Македоније.

"Демофесту", као фестивалу који је на својеврстан начин одлучан у револуцији културе са циљем афирмације демо музичара из цијелог региона, ова подршка даје додатан подстицај за развијање својих активности и поља деловања.

Овогодишњи "Демофест" биће одржан од 21. до 24. јула на тврђави Кастел, на којој ће наступити 30 демо бендова, четири прошлогодишња побједника, четири свјетски позната ревијална бенда чија ће се имена сазнати ускоро, као и сав пропратни програм који је и до сада био саставни део фестивала, саопштено је из "Демофеста" .

Фестивал демо бендова из цијелог региона по трећи пут организује агенција "Аквариус Огилви".Оставите одговор