Демофест: Финале и „Криминалци жељни забаве“

Вечерас се завршава Јелен Демофест. Стручни жири у саставу: Горан Тарлаћ, Никола Врањковић, Гордана Босак, Тошо Филиповски, Дино Шаран и Брана Јанковић, предсједник фестивала, селектовао је 12 финалиста од 33 бенда која су наступила у оквиру квалификација. Тако су се у финалу овогодишњег Јелен Демофеста нашли:   Рикол (Recall)– Бања Лука Tрисам (Threesome) – Београд […]

субота, јул 24, 2010 / 19:41

Вечерас се завршава Јелен Демофест.

Стручни жири у саставу: Горан Тарлаћ, Никола Врањковић, Гордана Босак, Тошо Филиповски, Дино Шаран и Брана Јанковић, предсједник фестивала, селектовао је 12 финалиста од 33 бенда која су наступила у оквиру квалификација. Тако су се у финалу овогодишњег Јелен Демофеста нашли:

 

Рикол (Recall)– Бања Лука

Tрисам (Threesome) – Београд

Икскјузд фор лајф (Excused for life) – Бијељина

Болесна Штенад – Београд

Преждерани – Дарувар

Кил ми лејзер (Kill me laser) – Београд

Страва Школа – Сарајево

Филинг сајленс (Filling silence) – Сарајево

Лажни бркови – Сплит

Власта Попић – Вараждин

Курири – Пирот

Пројект МОФ (Project MOF) – Нови Сад

“Чињеница да се у финалу налази чак 12 бендова говори довољно о томе колико је конкуренција ове године била јака. Жирију није било лако одлучити се за најбоље и пресуђивале су нијансе” рекла је Брана Јанковић, директор фестивал.

У финалу ће се бендови представити са по једном пјесмом и борити се за награде фестивала. Побједника овогодишњег Јелен Демофеста очекује продукција и снимање комплетног албума, издавање албума за шест земаља учесница фестивала као и снимање музичког спота у продукцији МТВ. Другопласирани бенд добиће бинску опрему у вриједности до 6000 евра, док ће трећепласирани бенд освојити бинску опрему у вриједности до 3000 евра.

Прије проглашења побједника очекује нас промоција албума “Крива је телевизија“ прошлогодишњих побједника, бенда Пропхаганда, а након проглашења побједника велики концерт групе “Фан ловин криминалс“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *