Делта холдинг: Нисмо учествовали у коруптивним радњама

Компанија Делта холдинг у власништву Мирослава Мишковића који сутра треба да буде саслушан у Министарству унутрашњих послова саопштила је данас да никада није радила послове са државом, акцизном робом, као ни са јавним предузећима због чега искључују могућност учешћа у коруптивним радњама. „Делта холдинг није радио послове са државом, са акцизном робом, послове везане за […]

понедељак, 3 децембра, 2012 / 07:19

Компанија Делта холдинг у власништву Мирослава Мишковића који сутра треба да буде саслушан у Министарству унутрашњих послова саопштила је данас да никада није радила послове са државом, акцизном робом, као ни са јавним предузећима због чега искључују могућност учешћа у коруптивним радњама.

„Делта холдинг није радио послове са државом, са акцизном робом, послове везане за националне, природне и друге ресурсе, нити је радио са јавним предузећима. Овим је практично искључена могућност појављивања у било каквим коруптивним радњама”, наводи се у саопштењу Делта холдинга.

Саопштено је и да свака нова компанија која улази у пословање са Делтом, пролази кроз процену и проверу финансијских показатеља и власничких односа које спроводе интерне и екстерне експертске службе у области финансија и правних питања.

„У складу са овом праксом и пословним принципом, Делта Холдинг, његов власник, као и чланови породице власника Компаније, апсолутно никада нису пословали са инкриминисаним особама”, додаје се у саопштењу.

Власник Делта холдинга Мирослав Мишковић требало би данас у 12 часова да буде саслушан у МУП-у. Његова компанија је раније саопштила да ће се Мишковић одазвати на тај позив „у складу са грађанским дужностима”.

Медији преносе да би Мишковић требало да буде испитан о случају фирме Делреал.