Делфини у Боки

Купачи на плажи у Крашићима имали су јединствену прилику да посматрају јато делфина који су упливали у Бококоторски залив. Директор которског Института за биологију мора Александар Јоксимовић каже да је појава делфина у Бококоторском заливу, које су купачи синоћ примијетили, добра вијест. "Прије двадесетак дана у нашим водама је, такође, примијећено једно јато делфина, које […]

субота, август 28, 2010 / 15:32

Купачи на плажи у Крашићима имали су јединствену прилику да посматрају јато делфина који су упливали у Бококоторски залив.

Директор которског Института за биологију мора Александар Јоксимовић каже да је појава делфина у Бококоторском заливу, које су купачи синоћ примијетили, добра вијест.

"Прије двадесетак дана у нашим водама је, такође, примијећено једно јато делфина, које је ту стигло у потрази за храном, вјероватно за неким већим јатом риба. Делфини живе у групама, у породици. Они су социјалне животиње и то је лијепа вест да долазе код нас", каже Јоксимовић.

Он је подсјетио да је недавно група научника из Хрватске и Италије 20 дана надлијетала Јадран и да су били пријатно изненађени оним што су видјели на пучини, а што се не може видјети са обале, а то су већа јата делфина и корњача, али и морских паса.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *