Дедеић: Попис у Црној Гори намјештен као и референдум

Добрило Дедеић, предсједник Странке српских народњака из Црне Горе оптужио је црногорски режим и Монстат, агенцију која обавља попис у овој земљи да покушавају да фалсификују резултате пописа.

среда, 20 априла, 2011 / 20:31

Дедеић тврди да је проценат грађана који су се изјаснили као Срби око 39%, док је број оних који говоре српским језиком преко 56%, те да је на дјелу флагрантна крађа од стране оних који су "попис пројектовали са циљем заокруживања националне државе Црне Горе".

-ДПС није случајно формирао пописни штаб, него из разлога да би, из сата у сат, пратио резултате и утицао на изјашњавање народа. Имајући у виду чињеницу да су резултате референдумске крађе евидентирали за пар десетина минута, јасно је да у овом тренутку располажу свим пописним подацима. О томе Странка српских народњака има више него прецизна сазнања од дијела администрације Монстата, укључујући и податке о начину на који се члановима ДПС-овог штаба дозвољава увид у пописне материјале -наводи Дедеић у саопштењу на свом блогу.

Лидер Српских народњака оптужује новоформирану незваничну коалицију Социјалдемократске партије и Нове српске демократије, које довршавају посао који је започела ДПС, тиме што програмирано излазе са пописним подацима и срачунато смањује број Срба на 34 или 35 одсто.

-То чине из два разлога. Први је да оправдају паре које су добили за гашење Српске народне странке и омогуће Црногорцима, након ,,штеловања", да буду бројнији од Срба.
Други је да обезвриједе допринос СНП-а пописном проценту Срба, иако ССН нема афирмативан став о политици СНП-а, изузев подршке више него часним поступцима СНП-а током пописа. Из тих разлога, као дио дила, Андрија Мандић покушава да комплетан МУП гурне у руке националсоцијалистима Ранка Кривокапића о чему су детаљно извијестиле агенције, дневне новине и портали у Црној Гори – даље наводи Дедеић

ССН даље упозорава на флагрантну крађу пописних података и чињеницу да парламентарна опозиција ништа није остварила из ,,џентлменског споразума" са ДПС-ом и актуелним премијером. По њима, Нова и СДП договорили да пописна крађа траје до јула када ће бити ,,проглашен" пописни проценат Срба између 28 и 34 одсто, зависно од отпора или ,,меког интересовања" јавности

-ДПС се суочава са чињеницом да у независној Црној Гори има више Срба него Црногораца. Чак је проценат Срба увећан за 8 до 10% у традиционалним упориштима режима какви су Даниловград или Никшић, али и у мјешовитим срединама типа Тивта, Бара и Плава ССН се залаже за државу народа која може имати фиксиран државно-правни статус ако су Срби конститутиван народ, наводи се у саопштењу.