Давутоглу одогодио посјету Србији због Курдистана

Министар спољних послова Турске Ахмет Давутоглу одгодио је за данас планирану посјету Србији због оружаних сукоба између турске армије и курдских побуњеника који су прошле ноћи убили 24 војника, јавиле су агенције. И премијер Турске Тајип Ердоган одгодио је посјету Казахстану због најновијих сукоба на југоистоку земље, гдје се курдски побуњеници боре за аутономију свог […]

среда, 19 октобра, 2011 / 13:14

Министар спољних послова Турске Ахмет Давутоглу одгодио је за данас планирану посјету Србији због оружаних сукоба између турске армије и курдских побуњеника који су прошле ноћи убили 24 војника, јавиле су агенције.

И премијер Турске Тајип Ердоган одгодио је посјету Казахстану због најновијих сукоба на југоистоку земље, гдје се курдски побуњеници боре за аутономију свог народа.

Према незваничним информацијама, Давутоглу је требало да дође у посјету Србији како би испитао могућности за реализацију турске иницијативе о помирењу двије исламске заједнице.

Најмање 24 турска војника су погинула, а више их је рањено у нападима курдских побуњеника који су касно синоћ извршени готово симултано на војне пунктове на ирачкој граници, саопштиле су локалне власти.

Напади више наоружаних група Радничке партије Курдистана догодили су се у мјестима Чукурча и Јуксекова у провинцији Хакари. Телевизијске станице објавиле су да је војска током ноћи покренула копнену и ваздушну акцију како би пронашла нападаче.