Давутоглу данас у Београду

Турски министар иностраних послова Ахмет Давутоглу посјетиће данас Београд, потврђено је Срни у Амбасади Турске у Београду. У турској Амбасади нису жељели да кажу којим поводом Давутоглу долази у Београд и с ким ће се састати. Београдски дневник "Данас" објавио је да ће се Давутоглу састати са министром иностраних послова Србије Вуком Јеремићем, подсјетивши да […]

субота, 12 новембра, 2011 / 11:02

Турски министар иностраних послова Ахмет Давутоглу посјетиће данас Београд, потврђено је Срни у Амбасади Турске у Београду.

У турској Амбасади нису жељели да кажу којим поводом Давутоглу долази у Београд и с ким ће се састати.

Београдски дневник "Данас" објавио је да ће се Давутоглу састати са министром иностраних послова Србије Вуком Јеремићем, подсјетивши да ће то бити њихов трећи сусрет у посљедње три седмице.

Према извору листа, Давутоглу би требало да донесе усаглашени текст споразума са компромисним рјешењем за помирење унутар исламске заједнице Србије и да га представи српским званичницима, а циљ разговора са српском страном је успостављање јединствене исламске заједнице у Србији.

О споразуму којим би се превазишла подијељеност у исламској заједници у Србији, у јавности се спекулише више од мјесец дана.

До сада је у оптицају било више текстова, али је сваки од њих садржао одреднице о забрани политичког дјеловања муфтијама, имамима и вјерским службеницима, о политичком окупљању у џамијама и немогућности кандидовања садашњим вјерским лидерима и њиховим најближим сарадницима на челне функције у обједињеној исламској заједници.